Het logo van de nieuwe fusieclub FC Oegstgeest.

Samensmelting Oegstgeester voetbalclubs ook op veld van start

De jongste voetballers van v.v. UDO en v.v. Oegstgeest zijn dit weekend voor het eerst in een gezamenlijke training bij elkaar gekomen. Dat betekent dat de twee voetbalclubs – na het besluit om samen verder te gaan – nu ook daadwerkelijk aan de fusie begonnen zijn. Zaterdagochtend trainden de voetballertjes van beide clubs (7 tot 9 jaar) samen op sportpark De Voscuyl.

De twee clubs besloten vorig jaar om samen verder te gaan als FC Oegstgeest, waarna dat eind januari door de leden werd goedgekeurd. Sindsdien worden er in rap tempo stappen gezet in het samenvoegen van de clubs, zodat na de zomer met het nieuwe seizoen kan worden gestart. De oudste leeftijdsgroepen van beide clubs begonnen eerder al met gezamenlijke trainingen en daar zijn de mini’s van v.v. Oegstgeest en de ukkies van v.v. UDO nu dus ook bij gekomen.

Eelco Fielemon (links) en Marcel Rietbergen (rechts). (Foto: FC Oegstgeest).

Technische staf
De komende maanden bereiden Eelco Fielemon en Marcel Rietbergen de voetbaltechnische zaken van de nieuwe club voor. Fielemon (bovenbouw, vanaf de elftallen) en Rietbergen (onderbouw) worden samen verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de jeugdopleiding van FC Oegstgeest, waarvan de (gezamenlijke) trainingen een belangrijk onderdeel zijn. De komende maanden zullen zij gesprekken voeren met potentiële trainers en de start van het eerste seizoen van de fusieclub op die manier voorbereiden.

Samensmelting
De gezamenlijke trainingen zijn een nieuwe stap in het fusieproces. Een ander belangrijk moment daarin was de keuze voor het nieuwe logo van FC Oegstgeest. Beide clubs gaven hun voorkeuren voor het nieuwe logo door en in december koos de Fusie Begeleidingscommissie (FBC) uiteindelijk unaniem voor het ontwerp van Martin Meijer. Daarna werd het FBC in januari omgevormd tot een fusiebestuur onder leiding van Marc du Maine. Dat fusiebestuur is eindverantwoordelijke voor de samensmelting van de twee clubs, die in september afgerond moet zijn.

 

Oegstgeest Sport FC Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×