Tijmen Snel eindigde als eerste op de 500 meter tijdens het NK Allround. (Beeld: Gosse Beitsma).

Leidse schaatser beleeft mooi debuut op NK allround

De 20-jarige Leidse schaatser Tijmen Snel debuteerde afgelopen weekend succesvol op het NK allround in Thialf. Op de eerste afstand, de 500 meter, pakte hij het goud en daarmee sloeg hij een gat met de concurrentie. Ook op de 1500 meter pakte hij een afstandsmedaille: zilver. Uiteindelijk werd hij negende in het klassement.

Daarbij moet wel worden vermeld dat gelijktijdig het NK sprint plaatsvond en dat een aantal andere toppers afwezig waren in verband met de voorbereiding op de Olympische Spelen. Toch mocht Snel tevreden zijn over zijn prestatie: “Ik reed drie goede afstanden en stond daarna op de vierde plek in het tussenklassement. Helaas was het net niet genoeg om de 10 kilometer te mogen rijden. Daardoor ben ik op een negende plaats geĆ«indigd in het eindklassement. Ondanks dat het een teleurstelling was dat ik de 10 kilometer niet mocht rijden ben ik wel degelijk tevreden met het weekend.”

De 500 meter won Snel zaterdag in een tijd van 36.41. Later die dag werd hij tiende op de 5000 meter in een tijd van 6.44.76. Op de 1500 werd hij vervolgens tweede in een tijd van 1.49.66. De 10 kilometer had Snel mogen rijden als hij derde in het tussenklassement had gestaan of in de top 8 op de 5 kilometer was geƫindigd. Daarvoor had hij 1,5 seconde sneller moeten rijden op die afstand.

Advertentie

Leiden Sport Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×