(Beeld: NOS).

Tijmen Snel aan de leiding op NK Sprint, Kjeld Nuis haakt geblesseerd af

De Leidse schaatser Tijmen Snel leidt het klassement van het NK Sprint in Thialf. Snel won op de eerste dag de 1000 meter in een scherpe tijd van 1.08,51 en werd derde op de 500 meter. Morgen worden beide afstanden nogmaals gereden, dan verdedigt hij een voorsprong van 0,55 en 0,58 seconde op de nummers twee en drie.

Met de grote voorsprong die Snel nu heeft opgebouwd, doet de Leidenaar morgen een serieuze gooi naar de titel. Daar komt nog eens bij dat het toernooi er voor twee mede titelkandidaten al weer op zit.┬áIn de laatste rit van de 1000 meter ging teamgenoot Dai Dai N’tab hard onderuit en Kjeld Nuis (Leiden/ Zoeterwoude) moest tijdens de 500 meter al opgeven met een blessure.

De schrik zit er dan ook goed in bij Nuis, die op 8 februari in Beijing zijn olympische titel op de 1500 mag verdedigen. “Als ik hem naar rechts optil doet het zeer. Ik ga nu even uitfietsen en dan gaan we het zien. Ik ben heel erg geschrokken. Ik heb dit nooit, dit is niet fijn”, zei hij na afloop tegen de NOS. Het is nog niet bekend wat er precies mis is met het been van Nuis.

Advertentie

Leiden Sport Zoeterwoude Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×