Tijmen Snel na zijn race tijdens het OKT.

Leidenaar Tijmen Snel pakt EK goud met Teamsprint

De Leidse schaatser Tijmen Snel (IJVL) heeft vanmiddag bij het EK afstanden goud veroverd op de Teamsprint. Samen met Merijn Scheperkamp en Kai Verbij zette hij een tijd neer van 1.19,77. Daarmee was het team twaalf honderdste sneller dan nummer twee Noorwegen. Polen werd derde.

Snel komt morgen ook nog in actie op de 1500 meter, de afstand waarop hij zich even leek te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Beijing. Door de aanwijsplekken van Sven Kramer en Marcel Bosker viel de Leidenaar echter net buiten de boot. Nederland mag slechts negen mannen afvaardigen naar het olympische schaatstoernooi.

Leiden Sport Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×