Tijmen Snel na zijn race tijdens het OKT.

Olympische droom Tijmen Snel voorbij: Sven Kramer en Marcel Bosker worden aangewezen

De Leidse sprinter Tijmen Snel mocht een paar dagen dromen van een optreden op de olympische ijsbaan in Beijing in februari. Op het Olympisch Kwalificatie Toernooi pakte hij de derde plaats op de 1500 meter bij de mannen. Maar vandaag besliste de KNSB dat Marcel Bosker wordt aangewezen ten koste van Snel.

Het was voor het OKT al duidelijk dat de strijd om de olympische tickets hevig zou zijn. Omdat Nederland maar negen mannen mag laten deelnemen in China en er ook kandidaten voor de massastart en ploegenachtervolging moeten worden aangewezen was er een matrix opgesteld. Snel wist al dat zijn derde plek op de 1500 meter niet heel veel waard zou zijn.

Ploegenachtervolging
Zowel Sven Kramer als Marcel Bosker worden gezien als vaste waarden voor de ploegenachtervolging. Maar zij wisten zich geen van tweeën direct te plaatsen voor de individuele afstanden. Dat betekent dat de nummer drie van de 1500 (Snel) en ook de nummer twee van de 500 meter Dai Dai N’tab buiten de boot vallen.

 

Leiden Sport Beijing071 Tijmen Snel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×