Een impressie van het nieuwe terras waar Annie's al jaren voor ijvert.

Nog geen groen licht voor nieuw terras Annie's

De Raad van State heeft vandaag uitspraak gedaan in de procedures die waren aangespannen tegen de vergunningverlening van de gemeente Leiden aan restaurant Annie’s voor een nieuwe groter terras op de plek waar Leiden ooit is ontstaan. Onder meer de Historische Vereniging Oud Leiden, het Waterambacht Leiden en Rederij Rembrandt maakten bezwaar. Die zijn deels gehonoreerd.

De bezwaren die betrekking hadden op het verstoren van het historische stadsbeeld en het afdekken van een deel van het water, omdat het nieuwe terras niet zoals nu op een aantal boten komt te liggen, maar op een gebouwd vlonder vlak boven de waterlijn, zijn verworpen. Eigenaar Marc Huisman van Annie’s kan echter nog niet aan de slag met de bouw van het nieuwe terras, want één bezwaar werd door de Raad van State wel gehonoreerd. Dat van Rederij Rembrandt.

Directeur Paul Groenen van de rederij stelt dat het door het grotere terras straks niet meer mogelijk is om veilig te passeren met de grote rondvaartboten. De RvS sluit niet uit dat hij gelijk heeft en wil dat de gemeente Leiden daar onafhankelijk onderzoek naar laat doen. Pas als blijkt dat de veiligheid op het water niet in het geding komt, mag het nieuwe terras er komen.

Annie’s is al jaren bezig met de terrasplannen en had goede hoop eindelijk aan de slag te kunnen, nadat de uitspraak van de Raad van State in november ook al was uitgesteld. Daar komen nu weer minstens enkele maanden bij.

Advertentie

Leiden Politiek Terras Annie's


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×