Stadstijgers presenteren plannen aan jury

De leerlingen die meedoen aan het project Stadstijgers, hebben woensdag een tussentijdse presentatie gehouden. In de presentatie lieten ze zien hoever ze waren met de in totaal vijf verschillende projecten. Daaronder plannen om meer geveltuintjes te realiseren, het beter inrichten van het plantsoentje naast Erfgoed Leiden e.o. waar een standbeeld staat van de Pilgrim Fathers. Ook is nagedacht over de kosten van de verschillende projecten.

Annan Verboom sprak met verschillende groepjes en met jurylid Marije van den Berg over de Stadstijgers in het gebouw van Old School.

De leerlingen werkten in groepjes van vijf. Ze hebben de opdracht gekregen om samen met de gemeente Leiden en de stichtig ‘Vrienden van het Singelpark’ te kijken hoe het park er groener en aantrekkelijker uit kan zien. Ze moesten daarbij denken aan bijvoorbeeld de natuur, maar ook aan toeristen, de gemeente en ook hebben ze omwonenden bij hun plannen betrokken.

Spotify Spot

In het Energiepark komt mogelijk een WiFi-boom. De projectgroep die daarmee aan de slag ging, vond dat niet voldoende en bedacht er een Spotify Spot bij. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar iedereen gebruik kan maken van spotify. Zo kunnen mensen gezellig praten en tegelijk muziek luisteren.

Ontmoetingsplek

Anderen dachten aan een ontmoetingsplek, omdat mensen tegenwoordig heel veel met hun telefoon bezig zijn. Met een ontmoetingspaats kunnen mensen meer aan sociale vaardigheden werken. Zij dachten aan een muziektent, een trampoline voor de kinderen en solar-bankjes waar mensen hun apparatuur kunnen opladen.

Pilgrim Plantsoen

Een andere groep ging aan de slag met het plantsoen bij Erfgoed Leiden e.o. Ze willen van het plantsoen bij het archief een mooie tuin maken. Ook gaan ze er voor zorgen dat het standbeeld van de Pilgrim Fathers er weer mooi bij ligt. Nu komt het niet tot zijn recht.

Geveltuintjes

De groep die de opdracht kreeg om meer gevelktuintjes rondom het Singelpark te realiseren, gaat langs de deuren in enkele straten rond het Singelpark. Ze gaan de bewoners informeren over de mogelijkheden om zelf ook een geveltuintje aan te leggen.

Sport en beweging

De vijfde groep zet zich in voor meer mogelijkheden om in het park te sporten. Zij willen dat er leuke spelletjes komen in het park. Ze denken bijvoorbeeld aan een parcour dat kan worden afgelegd. Ook zouden ze het leuk vinden als er evenementen in het park komen.

Vrijdag is de eindopresentatie van de Stadstijgers in Old School.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×