Wereldkampioen Edras Félix Bezerra Junior in Braziliaans Jiu Jitsu gaf in januari een gastles bij Sportschool Ramirez. (Foto's: Emile van Aelst).

Sportschool Ramirez kan weer doorgroeien in Het Gebouw

De sportschool van Anna Ramirez gaat weer uitbreiden. Vijf jaar geleden startte ze met Sportschool Ramirez in een klein zaaltje aan de Driftstraat met veertien matten en twaalf kinderen. Inmiddels geeft ze aan bijna tweehonderd kinderen les in judo en Braziliaans Jiu Jitsu.  Vanaf aanstaande maandag doet ze dat ook in de sporthal van Het Gebouw aan het Arubapad, waardoor de sportschool kan doorgroeien naar 400 matten. Ook worden er steeds meer lessen voor volwassenen gegeven.

Teun de Reede sprak met Anna Ramirez over de ontwikkeling van haar sportschool.

In het vijfjarig bestaan is Sportschool Ramirez al een aantal keer verhuist. Na de Driftstraat vond Ramirez al een keer eerder huisvesting in Het Gebouw, maar toen in kleutergymzaal met veertig matten. Vervolgens verkaste de school naar een gymzaal aan de Corantijnstraat met een uitbreiding naar 67 matten. Met de grote clubactie haalden de leerlingen genoeg geld op om uiteindelijk te groeien naar 185 matten. Ook werd er met een tweede locatie in de PC Hooftlaan gestart.

Ramirez is erg trots op de nieuwe verhuizing van haar sportschool, die ze onder begeleiding van Aad van der Luit heeft doorontwikkeld. “We zaten nu in een donker hoekje en ik ben heel blij dat we de mogelijkheid krijgen terug te keren naar Het Gebouw. En nu niet in de kleutergymzaal, maar in de grote sporthal. De PC Hooftlaan houden we ook aan en op beide locaties hebben we 200 matten. In totaal 400 m2 aan matoppervlakte dus.” Zodra de verhuizing helemaal achter de rug is wil Ramirez meteen een Leids toernooi organiseren.

Ramirez is bijna elk weekend wel op een wedstrijd te vinden om ‘haar kids’ te coachen. En vaak met veel succes.

Proeflessen

Er worden verschillende sporten gegeven op sportschool Ramirez: judo, Braziliaans Jiu Jutsi en mixed martial arts met onder andere grappling. De focus lag voorheen vooral op kinderen, maar in de sportschool worden ook steeds meer lessen voor volwassenen gegeven. Die vinden op dinsdag (Arubapad 2) en vrijdag (PC Hooftlaan 13) van 19.30 tot 21.30 uur plaats.

De komende maand biedt de sportschool ook iedere donderdag vanaf 18.00 uur een gratis les jeugd Braziliaans Jiu Jitsu aan. Af en toe ook met een speciale gast, zo geeft wereldkampioen Edras Félix Bezerra Junior vanavond nog een speciale gastles. Dat deed hij in januari ook al een keer. 

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×