Lijsttrekker van Hart voor Oegstgeest te gast bij IJsbrand Terpstra in Politiek071. (foto: Lieuwe van Slooten).

Hart voor Oegstgeest heeft nieuwe wethouders op het oog

Wethouder Jos Roeffen staat niet op de lijst met mogelijke wethouders van Hart voor Oegstgeest (HvO). Dat vertelde lijsttrekker van de partij Frits van Dissel in Politiek071. Eerder zei Roeffen nog dat hij graag door zou willen als wethouder, maar niet voor de volledige vier jaar. Van Dissel zegt nu dat hij alleen in beeld is voor ‘de nodige overdracht’.

HvO vormt in Oegstgeest op dit moment een coalitie met het CDA en de VVD. “Als het aan ons ligt maken we de komende vier jaar ook weer onderdeel uit van de coalitie. Wij zijn er in ieder geval helemaal klaar voor”, aldus Van Dissel in de uitzending van Politiek071.

Jos Roeffen staat daarbij niet op de lijst van mogelijke wethouders. “Ik denk dat Jos beschikbaar is om een overdracht te regelen, zoals we dat hebben afgesproken. We gaan een langere periode volmaken met andere mensen”, aldus Van Dissel in reactie op eerdere uitspraken van Jos Roeffen. Wie de wethouderskandidaten van HvO zijn, wilde Van Dissel nog niet zeggen.

HvO-lijsttrekker Frits van Dissel te gast bij IJsbrand Terpstra over de verkiezingscampagne in Politiek071

Het is echter nog maar de vraag of HvO de aankomende vier jaar weer mee zal besturen. De afgelopen periode heeft de partij veel krediet verspeeld bij de coalitiegenoten en de laatste tijd is er ook groeiende kritiek op het functioneren van wethouder Jos Roeffen. Dat maakt het voor HvO lastig om na de verkiezingen over een nieuwe coalitie te onderhandelen.

Transparant bestuur
In Politiek071 ging het verder vooral over de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Naast een zelfstandig dorp, zet de partij in op meer transparantie in het gemeentebestuur. Van Dissel noemt de dorpsagenda en -gesprekken als een goed voorbeeld daarvan. “Wij willen op thema’s graag regelmatig bij elkaar komen om die met elkaar te bespreken.” Daarbij noemt hij onder meer de inwoners, winkeliers en verenigingen. “Die gesprekken zijn er al wel, maar zijn nog wat onwennig.”

Het verkiezingsprogramma van HvO werd afgelopen december bekend gemaakt. Het belangrijkste onderdeel daarvan is de zelfstandigheid van Oegstgeest binnen de Leidse regio.

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×