Tegenstanders van de bouw van woontorens achter de Kopermolen demonstreren vandaag hoeveel park er in hun ogen verloren gaar als de plannen doorgaan. (Foto's: Chris de waard, video: Hans Stauttener).

Merenwijk in actie tegen bouw honderd meter hoge woontoren

Vierduizend vierkante meter. Zoveel wijkpark gaat er volgens omwonenden van de Kopermolen verloren als de plannen doorgaan voor een woontoren achter het winkelcentrum. Vandaag demonstreren ze met behulp van dranghekken en linten hoeveel het ruimtebeslag zal zijn als de bouwplannen doorgaan.

Ook steekt het de tegenstanders van de geplande nieuwbouw dat er een overleggroep in het leven is geroepen waarin direct omwonenden met de gemeente en projectontwikkelaar Van der Vorm aan tafel zitten om op een ‘positief-kritische’ manier naar de plannen te kijken. Informatie en stukken die tijdens het overleg worden gedeeld mogen niet worden verspreid. “We worden tegen elkaar opgezet, door een deel van de bewoners in zo’n geheim overleg te betrekken,” vindt Merenwijk-bewoonster Lilian Tjen die vanmorgen namens de aanwezigen het woord voerde.

Chris de Waard in gesprek met wijkbewoner Lilian Tjen over de bouwplannen achter de Kopermolen.

Leiden vernieuwing kopermolen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×