Merenwijk in actie tegen bouw honderd meter hoge woontoren

12

Vierduizend vierkante meter. Zoveel wijkpark gaat er volgens omwonenden van de Kopermolen verloren als de plannen doorgaan voor een woontoren achter het winkelcentrum. Vandaag demonstreren ze met behulp van dranghekken en linten hoeveel het ruimtebeslag zal zijn als de bouwplannen doorgaan.

Ook steekt het de tegenstanders van de geplande nieuwbouw dat er een overleggroep in het leven is geroepen waarin direct omwonenden met de gemeente en projectontwikkelaar Van der Vorm aan tafel zitten om op een ‘positief-kritische’ manier naar de plannen te kijken. Informatie en stukken die tijdens het overleg worden gedeeld mogen niet worden verspreid. “We worden tegen elkaar opgezet, door een deel van de bewoners in zo’n geheim overleg te betrekken,” vindt Merenwijk-bewoonster Lilian Tjen die vanmorgen namens de aanwezigen het woord voerde.

Chris de Waard in gesprek met wijkbewoner Lilian Tjen over de bouwplannen achter de Kopermolen.

Delen

12 reacties

 1. Hans Schuurman op

  Spreek bouwwethouder Paul Laudy (VVD) hierop persoonlijk aan op het verkiezingsdebat op 12 maart in het Volkshuis. Alle (toekomstige) wethouders zijn er ook. zie http://www.55plusinleiden.nl Hans Schuurman

 2. Wander Waterdrinker op

  Ja Hans, alle eventueel toekomstige wethouders, behalve die drie lijsttrekkers die je niet hebt uitgenodigd voor 12 maart. Dat zijn dus de kleinere partijen: Partij voor de Dieren, Christen Unie en Partij Sleutelstad. Welke laatste ook nog eens nog niet in de huidige raad zit maar wel volwaardig was uitgenodigd bij het debat in de Regenboog over de hoogbouw in de Merenwijk en daar een vernietigend oordeel heeft geuit..Ditriekt naar bevoordelinng van de grotere partijen. Hebben die het dan zo goed gedaan in de afgelopen vier jaar ?! De drie thans gediscrimineerde kleine partijen neigen er nu toe, jullie debat maar helemaal niet meer bij te gaan wonen…

 3. Wat super dat hier mensen wonen, die het belangrijk vinden om een goede woonomgeving te hebben!
  De VVD(Paul Laudy) hebben hun belangen net als de makelaar al klaar….

 4. Ik woon niet in de Merenwijk. Overal willen ze tegenwoordig woontorens . Ook hier in de Stevenshof. 5 Meilaan in zuid west . Te schandalig voor woorden. Tja ze zullen hem wel gaan zetten maar dan graag bij jou voor de deur Guy en niet zeiken he.

 5. Leiden-Noord op

  Wat een gemiep weer zeg om een paar woontorens! Dit gebeurd ook echt alleen weer in Leiden, hoop niet dat de gemeente zich weer al teveel laat sturen hierdoor. In het centrum word bewust niet al te hoog gebouwd, bij het stations gebied rond de 70 meter maar dat het in Leiden niet eens meer mogelijk is om aan de randen van de stad, lees Merenwijk en Stevenshof de hoogte in te gaan is echt belachelijk! We wonen in een stad mensen, een bloeiende stad centraal in de Randstad! De middeleeuwen zijn al een tijdje voorbij
  ?

  • zullen we deze woontorens dan maar voor jouw uitzicht plaatsen ipv de mijne?

  • Meneer of mevrouw Leiden-Noord weet duidelijk niet waar het over gaat. Ik zou dit ook niet de randen van de stad willen noemen. De randen zijn duidelijk plaatsen aan de rand waar nog niet gebouwd is. U bent er zeker ook niet van op de hoogte hoe het met de flats in de Horsten verlopen is. Willen we nog meer en nog erger van dit soort woongelegenheden of gaan we voor het laatste stukje natuur/groen dat de gemeente Leiden zo graag wil behouden (?).

 6. Annelies Zeissink op

  Success met jullie aktie en ik hoop dat de geplande torens er niet komen!

 7. Jan Lepelaar op

  Stem CDA :
  geen woontorens, geen skeelerbaan, geen veranderingen in recreatie Strengen en Tengnagel noorden van de merenwijk ,
  natuur behouden ( niet veranderen ) en de buurt versterken hiermee word er
  naar de burgers geluisterd

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline