Impressie tiny houses kopermolen
De tiny houses komen aan de noordzijde bij het park. (Impressie: Van der Vorm Vastgoed)

Kopermolen wordt modern compact winkelcentrum met extra woningen

Er gaat de komende jaren heel wat gebeuren in en om winkelcentrum de Kopermolen in de Leidse Merenwijk. Het hart van de wijk krijgt een grote opknapbeurt, waarbij ook woningen worden toegevoegd. Ook de Ketelmeerlaan wordt verlegd en er komt een ondergrondse parkeergarage voor circa honderd auto’s. Op de plek van chinees restaurant Panda komen begin volgend jaar acht tiny houses. De Panda verhuist tijdelijk naar voorkant van het winkelcentrum en krijgt later een definitieve plek.

De gemeente Leiden en Van der Vorm Vastgoed hebben een aantal overeenkomsten gesloten die de herontwikkeling van de Kopermolen mogelijk maken. “We hebben nu een belangrijke stap gezet”, zegt bouwwethouder Julius Terpstra “Dat is ook wel heel erg nodig.” Het verouderde winkelcentrum krijgt een facelift en er komen flink wat woningen bij op en om de Kopermolen. Naast de Papiermolen komen appartementen voor starters en senioren uit de wijk en ook in de ruimte van de Lidl komen woningen. Een stukje verderop wordt een nieuwe supermarkt gebouwd op de plek waar nu moestuintjes zijn aangelegd.

Wethouder Terpstra vertelt wat er de komende jaren zoal staat te gebeuren rond winkelcentrum de Kopermolen in de Merenwijk.

Onder de Kopermolen komt een parkeergarage met daarin plek voor zo’n honderd auto’s. Om die te kunnen bouwen, wordt de Ketelmeerlaan verlegd richting de flats aan de Buizerdhorst. Als alles einde 2027 volgens planning klaar is, blijven er ook bovengronds parkeermogelijkheden voor de bezoekers van het winkelcentrum. Hoe de openbare ruimte verder wordt ingericht, wordt pas later besloten. Wel belooft Terpstra dat de boel flink vergroend gaat worden.

Naar een extra woontoren wordt nog gekeken. Daar was eerder veel kritiek van omwonenden op, waarop de gemeente en ontwikkelaar Van der Vorm beloofden om samen met de wijk te kijken naar alternatieven. Bijvoorbeeld een gebouw dat lager en breder wordt.

Op 23 november organiseren de gemeente Leiden en Van der Vorm Vastgoed een inloopavond voor de buurt. die is van 18.00 tot 20.30 uur in de Pop In aan de Standerdmolen 35, naast Hans Anders. Tijdens die avond wordt de huidige stand van zaken toegelicht en is er gelegenheid om vragen te stellen en suggesties te delen.

 

Leiden Maatschappij Politiek vernieuwing Kopermolen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×