Lijsttrekker van PvdA Voorschoten Ad de Graaf in Politiek071. (Foto: Lieuwe van Slooten)

PvdA Voorschoten ziet fusiepartij Progressief Voorschoten wel zitten

“Dat klinkt mij niet gek in de oren”, zei Ad de Graaf, lijsttrekker van PvdA Voorschoten in Politiek071 op de vraag of hij iets ziet in progressieve samenwerkingen zoals die er zijn in Oegstgeest en Zoeterwoude. “Maar eerst wil ik de verkiezingsuitslag afwachten.” De Graaf ging verder in op de begroting, het woningtekort en een mogelijke fusie.

Campagne
De verkiezingen komen er aan en De Graaf is al volop in campagne modus. “We naderen het eind al bijna, we gaan nog door tot dinsdagavond.” Hoe die campagne gaat? “We merken een positievere houding tegenover de PvdA ten opzichte van vier jaar geleden.” Maar, De Graaf vindt het soms wel lastig om de kiezers te overtuigen. “Heel veel mensen weten niet welke partijen er in het College van Burgemeester en Wethouders zitten.”

IJsbrand Terpstra in gesprek met Ad de Graaf in Politiek071

Bezuinigingsmaatregelen
Met Voorschoten gaat het financieel niet lekker, de gemeente moet flink bezuinigen en stond tot voor kort onder curatele van de provincie. “Wij hebben in oktober een alternatieve begroting ingediend.” Daarmee wil de PvdA de aangekondigde bezuinigingsmaatregelen anders aanpakken. “Panden die eigendom zijn van de gemeente willen we verkopen en met dat geld moeten bestaande voorzieningen zoals het cultureel centrum en zwembad Het Wedde in leven worden gehouden.”

De randen van de stad
Een ander speerpunt van de PvdA is de sociale woningbouw. Het is volgens De Graaf niet de bedoeling dat groen daarvoor moet wijken. “Het is veel interessanter om bestaande bouw daarvoor te gebruiken.” Of regionale samenwerking dan de oplossing is weet De Graaf niet. “De minister van Binnelandse Zaken heeft recent nog gezegd dat er aan de rand van de stad gebouwd moet gaan worden.” De rand van de grote stad, Leiden, bestaat voor een deel uit Voorschoten. Daar bouwen zou volgens De Graaf ten koste gaan van groen.

Wassenaar boven Leiden
Regionale samenwerking wil De Graaf sowieso eerder met Wassenaar dan met Leiden. “Er is vorig jaar een enqûete geweest onder de Voorschotenaren waarvan 65% heeft gezegd dat als er gefuseerd moet worden, dan liever Wassenaar dan Leiden. Wij volgen daarin wat de inwoners van Voorschoten willen.”

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×