De top-5 van de kandidatenlijst van de VVD in Oegstgeest. (foto: PR.)

VVD Oegstgeest wil grijze bak behouden

De VVD in Oegstgeest wil voorkomen dat de ‘grijze bak’ vervangen wordt door ondergrondse afvalcontainers. Dat vertelde lijsttrekkers Sven Spaargaren vanavond in Politiek071. Hij wil een eerder besluit daarover van de gemeenteraad terugdraaien, om op die manier kosten te besparen. “Wilt u uw grijze bak behouden? Stem dan VVD”, aldus een campagne voerende Spaargaren.

Eind vorig jaar werd nog gekozen voor de invoering van gescheiden afvalinzameling. De restafvalcontainers die als gevolg daarvan in de gemeente moeten komen, zijn de VVD echter een doorn in het oog. “Er gaan straks allemaal stoepen en plantsoenen overhoop”, aldus de lijsttrekker. “Wat wij willen is dat de grijze bak behouden blijft.” Dat levert volgens Spaargaren een kostenbesparing van 1,3 miljoen euro op, waarmee de partij de schuld van de gemeente omlaag wil brengen.

IJsbrand Terpstra in gesprek met Sven Spaargaren tijdens Politiek071

Niet uitgenodigd
De komende weken gaat de campagne volgens Spaargaren de laatste fase in en gaat de VVD de straat op om te flyeren. Eerder ontbrak de partij nog bij het (verkiezings)protest tegen de bomenkap in Haaswijk, waar Spaargaren wel een interessante verklaring voor had. “We waren niet gebeld dat er die ochtend heel vroeg verzameld zou worden bij de bomen. Die uitnodiging hebben we helaas niet ontvangen.”

Voorkeursstemmen
In het interview zei Spaargaren ook dat hij het beleid van een verkozen raadslid op wil nemen in het algemene beleid voor de komende vier jaar. “Iedereen mag campagne voor zichzelf voeren onder de vlag van de VVD. Hoe meer campagne hoe beter.” Zo’n campagne voert Marcus Rolloos op dit moment,¬†omdat hij wel door wil als raadslid maar niet hoog genoeg op de kandidatenlijst staat. Daarom probeert hij nu genoeg mensen te vinden die op 21 maart op hem persoonlijk willen stemmen. “Als hij met voorkeursstemmen wordt verkozen, dan neem ik mijn petje voor hem af”, aldus Spaargaren.

Advertentie

Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×