Een jaar geleden barstte de Stadsgehoorzaal uit zijn voegen tijdens het PKvV verkiezingsdebat. De studenten hopen woensdag op weer zo'n grote opkomst.

Stadsdebat 'Leiden Kiest' woensdagavond in Stadsgehoorzaal

Woensdagavond wordt in de Stadsgehoorzaal nog een laatste Leids lijsttrekkersdebat gehouden. De gezamenlijke vijf grote studentenverenigingen, verenigd in de PKvV, organiseren een avondvullend programma rond de gemeenteraadsverkiezingen. Na het debat dat van 20.00 uur tot 22.00 uur duurt, blijft de zaal tot middernacht open zodat de bezoekers nog met de aanwezige politici van gedachten kunnen wisselen.

Chris de Waard blikt met Kirsten Lelieveld en Isabelle van Wassenaer alvast vooruit op het grote debat dat woensdag plaatsvindt in de Stadsgehoorzaal.

Een jaar geleden organiseerden de studenten ook al een vergelijkbaar debat, toen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Net als toen worden de lijsttrekkers via plenaire stellingen in één-op-één rondes aan de tand gevoeld. Via een catwalk staan de debaters midden in de zaal, omringd door het publiek.

Het debat wordt georganiseerd en mogelijk gemaakt door de vijf grote studentenverenigingen
van Leiden. Minerva, Augustinus, SSR-Leiden, Catena en Quintus hebben samen met koepelorganisatie de Plaatselijke Kamer van Verenigingen de lokale politieke partijen bijeen gebracht om dit debat aan te bieden aan de stad. Het debat zal geleid worden door journalist Leendert Beekman en presentator Guido Marchena.

De deuren van de Stadsgehoorzaal Leiden gaan om 19.00 uur open. Het debat begint om 20.00 uur. Van 22.00 uur tot middernacht speelt Minerva’s huisband Vier voor Half Jazz. De entree is gratis.

Advertentie

Leiden Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×