Leidse politieke partijen reageren op voetbal-stellingen

2

Half februari organiseerden Sleutelstad en LeidenAmateurVoetbal.nl een voetbalmiddag bij Lugdunum waar politici van uiteindelijk zes partijen het opnamen tegen elkaar en tegen een team van Leidse journalisten. Tijdens de wedstrijden reageerden de woordvoerders van de partijen op een viertal stellingen die te maken hebben met het voetbal in Leiden.

Stelling 1: Het niveau van het Leidse voetbal is hoog genoeg.

Stelling 2: De gemeente moet clubs beter faciliteren door het aanleggen van meer kunstgras

Stelling 3: Veel clubs hebben eigenlijk geen bestaansrecht en leunen zwaar op sentiment. Het is beter als de helft verdwijnt.

Stelling 4: Na de enorme investering van zo’n vijftig miljoen euro in drie sportaccommodaties is het hoog tijd om nu geld vrij te maken voor volkssport nummer één.

Tenslotte mochten de partijen nog kort vertellen waarom sportminnend Leiden vooral op hún partij zou moeten stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen die morgen worden gehouden.

Delen
Sligro Proef het Najaar!

2 reacties

  1. Fred Beerenfenger op

    Heel stoer om te zeggen dat voetbalclubs er zelf voor moeten zorgen als ze hogerop willen. Zit ook een grote kern van waarheid in, echter het onderhoud/renovatie laat bij sommige voetbal-(sport)verenigingen behoorlijk wat te wensen over. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers wordt dat aardig opgevangen, maar hier moet/mag vanuit de gemeente best wat (veel!) meer aan gedaan worden. Er wordt tenslotte een behoorlijk bedrag aan huur voor betaald. Miljoenen uitgeven voor ijsbaan, sporthal, zwembad, komt o.a. doordat Leiden dit jarenlang als een ondergeschoven kindje heeft beschouwd. Waardoor ook deze huidige accommodaties een stad als Leiden onwaardig waren/zijn.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de Leidse gemeentepolitiek en bericht daar over.

Je bent nu offline