(Foto: Emile van Aelst)

Eerste honderdduizend binnen voor extra schaatsmeters

De schaatsbaan is gesloten, maar de acties voor een ijsbaan van 333 meter gaan onverminderd door.  De teller staat nu op iets meer dan 100.000 euro en dat moeten er heel wat meer worden. Leiden krijgt een nieuwe schaatshal aan de Vliet met een baan van 250 meter. De schaatsers zijn blij dat de nieuwe baan er komt, maar hopen de lokale politici te overtuigen om uit te breiden naar 333 meter.

Kostenberaming voor die extra meters ijs komt in de buurt van 3,2 miljoen euro. De Stichting Schaatshal hoopt geld op te kunnen halen bij de buurgemeenten wiens inwoners die van schaatsen houden ook zullen profiteren van de nieuwe baan en door eigen inzamelingsacties te houden. Op hun website www.333m.nl staan tal van mogelijkheden om de schaatshal te steunen. Je kunt een groene obligatielening kopen, een zonnepaneel adopteren of een paar vierkante meter ijs doneren. Verder zijn er sporttassen, petjes, mutsen en truien te koop in de webshop.

Op 6 oktober 2018 kunnen alle schaatsliefhebbers uit Leiden en de regio weer het ijs op aan de Vondellaan, maar voor die tijd moeten er nog heel water meters worden gemaakt om euro’s bijeen te harken voor de extra lange ijsbaan van 333 meter. De deadline om 3,2 miljoen op tafel te krijgen, is 1 oktober.

Advertentie

Regio Sport 333 meter ijsbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×