Taak coalitieverkenner Oegstgeest zit erop

De taak van informateur Vincent Janssen zit erop. Vorige week adviseerde hij om in Oegstgeest een coalitie te vormen met VVD, CDA en Progressief Oegstgeest. In Politiek071 lichtte hij die keuze toe. Dat Hart voor Oegstgeest geen plek heeft in het huidige voorstel noemde Janssen ‘een moeilijke beslissing om te nemen’.

Informateur in Oegstgeest Vincent Janssen in gesprek met Lieuwe van Slooten in Politiek071

In de gesprekken met de zes partijen in Oegstgeest heeft Janssen zich laten leiden door de verkiezingsuitslag, waarbij het al snel duidelijk was dat VVD en CDA aan tafel zouden zitten. “Als het dan mogelijk was om een coalitie met Progressief Oegstgeest te vormen, had dat wel de voorkeur, aangezien zij alle drie een winnaar zijn van de afgelopen verkiezingen.”

Lastige beslissing
Daarmee valt HvO buiten de boot, die zelf wel graag weer vier jaar aan een college hadden deelgenomen. “Dat was een moeilijke beslissing om te nemen, maar uiteindelijk geldt voor HvO dat zij een zetel hebben verloren.” Daarmee werd die optie voor Janssen minder voor de hand liggend.

De komende tijd zullen VVD, CDA en Progressief Oegstgeest met elkaar in gesprek gaan over de vorming van een coalitie. Daarin zal iemand anders de gespreksleiding op zich nemen; de taak van Janssen zit er nu op. Hij woont in Amersfoort, waardoor hij zijn werk maar lastig kan combineren met de politiek in Oegstgeest. En dus komt er iemand anders voor de volgende stap in de formatie. “Wie dat wordt, zullen de partijen gezamenlijk gaan besluiten, dat zullen ze binnenkort bekend maken.”

Advertentie

Oegstgeest Politiek GR18-Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×