Jos Roeffen heeft na vijf-en-een-half jaar afscheid genomen als wethouder van Oegstgeest. (Foto's: IJsbrand Terpstra).

Afscheid Jos Roeffen als wethouder Oegstgeest

Op steenworp afstand van het gemeentehuis heeft Jos Roeffen (Hart voor Oegstgeest) vanavond afscheid genomen als wethouder van Oegstgeest. In restaurant Wine & Dine keken verschillende aanwezigen onder toeziend oog van (oud)-collega’s, raadsleden en andere inwoners van het dorp terug op zijn periode als bestuurder. “Hij heeft een mooie periode achter de rug met heel veel dossiers.”

Burgemeester Emile Jaensch sprak de aanwezigen als eerste toe en memoreerde de grote inzet van Roeffen voor de herinrichting van de Klinkenbergerplas. “Wat Jos goed heeft laten zien is dat de belangen tegenover elkaar staan en dat de politiek dan aan zet is.” Naast zijn inhoudelijke werkzaamheden, kwamen ook Roeffens collegialiteit en sociale inbreng aan bod. Jaensch: “eerst kwam het informele vaak ter sprake (in de vergadering, red.). Als die lucht geklaard was, dan ging de rest vaak vlot.”

Burgemeester Emile Jaensch in gesprek met IJsbrand Terpstra bij het afscheid van Jos Roeffen

Ook oud-collega-wethouder Wendelien Tönjann en oud-fractievoorzitter van Hart voor Oegstgeest Simon Vogel keken terug op de wethouderstermijn van Roeffen. Voor Vogel waren de beslissingen die zijn partijgenoot maakte niet altijd even prettig, maar bij het afscheid keek hij daar toch voldaan op terug. “Hij had misschien niet altijd de steun van de partij of van het dorp, maar er moest iemand zijn die de moeilijke besluiten in de afgelopen periode uitvoerde.”

Oud-fractievoorzitter van HvO Simon Vogel sprak zijn partijgenoot bij het afscheid toe en kwam ook bij de microfoon van IJsbrand Terpstra

Roeffen heeft de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels bereikt en is ook van plan om van die tijd gebruik te gaan maken na zijn afscheid. “Ik sport veel en ga nu ook eerst op vakantie”, blikt hij vooruit. Daarna is hij van plan om achter de schermen nog wel her en der advies te gaan geven, maar niet meer zo op de voorgrond als de afgelopen tijd. “Maar zo’n lege agenda is nog wel even wennen.”

Verslaggever IJsbrand Terpstra sprak Jos Roeffen bij zijn afscheid

Advertentie

Oegstgeest Politiek GR18-Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×