(Foto's: Emile van Aelst).

Sail Leiden presenteert eerste plannen tijdens opening watersportseizoen

Onder de Jeneverboom in Warmond openden de zeven heren van het Genootschap Jeneverboom en de burgemeesters van Leiden, Oegstgeest en Leiderdorp vorige week op traditionele wijze het watersport seizoen. Het evenement was ook een mooie gelegenheid om verschillende programma’s op en rond het water te presenteren, zoals dat van Sail Leiden dat op 27, 28 en 29 juli plaatsvindt.

Reanne van Kleef sprak met Esther Weidema van Sail Leiden en Bas Schreuder van De Collectie over de plannen voor Sail Leiden. (Video: Hans Stauttener).

De organisatie van Sail Leiden voer met een aantal gasten op Historisch Bedrijfsvaartuig “Welvaart” naar de opening. Tijdens de tocht presenteerde Bas Schreuder van De Collectie de eerste contouren van het programma. Eind juli zullen ongeveer 200 historische schepen Leiden bezoeken en zijn er door de hele stad activiteiten.

De schepen meren af aan kades in de binnenstad vanaf de Morspoort tot aan de Zijlpoort. Een looproute, de ‘Blauwe Meander’ zal bezoekers vanaf het station langs de schepen leiden. Op verschillende plekken langs de route zullen markten, optredens, buurtacties en (culturele) activiteiten voor jong en oud georganiseerd worden. Het gebied rondom de Zijlpoort zal het hart van de manifestatie vormen. Het programma is te vinden op de website van Sail Leiden.

Kaagwaterpenning voor Commissaris van de Koning

Het watersportseizoen wordt al meer dan twintig jaar geopend op dezelfde plek. Met speeches, het drinken vaan kaagwater en het uitreiken van een aantal prijzen.  Daarbij ontving Commissaris van de Koning van Zuid-Holland Jaap Smit de Kaagwaterpenning voor zijn grote betrokkenheid bij de Kagerplassen.

Reanne van Kleef sprak met Arjen Kunkeler van het Genootschap Jeneverboom over de opening.

Leiden Leiderdorp Oegstgeest Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×