(Foto's: Emile van Aelst)

Sail Leiden al na eerste dag groot succes

Na de verzengende hitte tijdens de opening van Sail Leiden begon de zaterdag met een paar stevige regenbuien. Gelukkig werd het snel weer droog en brak de zon door, direct daarna stroomde het centrum vol met tienduizenden bezoekers die genoten van de talloze evenementen rondom Sail Leiden. Veel belangstelling voor de nautische markt bij de historische haven en de oude ambachten in het Ankerpark. Rumor Di Mare organiseerde op diverse plekken het Seafolk- en Shantyfestival ‘Naar Ze Naar Zee’. De Leydse Kluchtencompagnie speelde de klucht ‘Doortrapte Melis’. Overal was wel iets te zien of te doen.

Niet alleen in de Haven, het Galgewater en de Zijlsingel lagen schepen, maar ook in bijvoorbeeld de Oude Herengracht, de Sleepboothaven en de Oude- en Nieuwe Rijn lagen de historische schepen afgemeerd. De watertaxi’s die langs vrijwel alle schepen voeren konden de drukte bijna niet aan, wat zo nu en dan voor lange rijen wachtenden zorgde. Door het grote aantal watertaxi’s van de verschillende rederijen hoefde niemand echt lang te wachten.

Zondag is de laatste dag van Sail Leiden en is er zowel in het Ankerpark als bij de historische haven weer van alles te zien. Op de Aalmarkt herleeft de tijd van vroeger als Westlanders groente de stad in brengen, die vervolgens geveild gaat worden voor het goede doel.Het volledige programma van de zondag is te vinden op de site van Sail Leiden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×