(Foto: Reanne van Kleef).

Leidse waterpolodames verliezen strijd om landskampioenschap

Nadat ZVL Tetteroo vrijdagavond in eigen bad al met 6-8 verloor, ging ook de tweede finalewedstrijd tegen Polar Bears verloren. In Ede werd het na strafworpen 12-10. Daarmee kroonde Polar Bears zich landskampioen.

De wedstrijd ging lang gelijk op, maar met nog een minuut op de klok stond Polar Bears met 7-6 voor. Het was Rosanne Voorvelt die de ploegen weer op gelijke hoogte schoot. Na afloop van de reguliere speeltijd was het 7-7 en dat betekende dat er meteen strafworpen volgden.

De eerste strafworp aan Leidse kant werd door routinier Iefke van Belkum genomen en gemist. Polar Bears maakte geen fout en zorgde met de tweede overwinning op rij dat er zondagavond geen beslissingswedstrijd meer nodig was.  Voor ZVL blijft het dit jaar dus bij een finaleplek en de landelijke beker, waarin nog wel overtuigend van Polar Bears werd gewonnen.

Polar Bears – ZVL-Tetteroo 12-10 (Reguliere speettijd 7-7)
Periodestanden: 2-2, 0-1, 2-1, 3-3 (4-2 Strafworpen)
Doelpunten Polar Bears: Simone van de Kraats 4, Nienke Vermeer 2, Luna de Vries.
ZVL: Iefke van Belkum 3, Marloes Cabout 2, Marianne de Groot, Rozanne Voorvelt.

Strafworpenserie
Nienke Vermeer (Polar Bears) 8-7
Iefke van Belkum (ZVL-Tetteroo) mis
Laura Schinkel (Polar Bears) 9-7
Marloes Cabout (ZVL-Tetteroo)  9-8
Simone van de Kraats (Polar Bears) 10-8
Roline Schuijt (ZVL-Tetteroo)  10-9
Iris Wolves (Polar Bears) 11-9
Rozanne Voorvelt (ZVL-Tetteroo)  11-10
Nina ten Broek (Polar Bears) 12-10

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×