Bibliotheek van Oegstgeest organiseert cursus 'DigiSterker'

Belastingaangifte doen en een afspraak maken met de gemeente. Alles gaat tegenwoordig via het internet. Speciaal voor mensen die nog niet zo goed weten hoe dit soort zaken werken, organiseert Bibliotheek Bollenstreek in Oegstgeest een cursus ‘DigiSterker’.

Het is de bedoeling dat iedereen in kleine groepjes onder begeleiding ervaring op gaat doen met overheidssites. Op deze manier krijgen de deelnemers meer zelfvertrouwen om de zaken zelf te regelen.

De deelnemers leren om een DigiD aan te vragen en hoe ze een DigiD en overheidssites moeten gebruiken. De cursus wordt gevolgd met behulp van laptops. Om de cusrus te volgen is er wel ervaring met computers en internet nodig. Ook moeten de de deelnemers in Oegstgeest woonachtig zijn.

De cursussen worden gegeven op 17, 24 en 31 mei van 10.00 uur tot 12.00 uur in de Bibliotheek van Oegstgeest. De kosten bedragen 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via de balie van de bibliotheek of via de site.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×