Vijf nieuwe gezichten in Leidse gemeenteraad

Er gaat de komende weken het nodige veranderen aan de samenstelling van de Leidse gemeenteraad. Twee raadsleden, Marleen Damen (PvdA) en Paul Dirkse (D66) verlaten de raad om wethouder te worden, Paul Laudy (VVD) stopt juist omdat hij geen wethouder meer wordt. Na twintig jaar gemeentepolitiek vindt hij het nu welletjes. Andere wisselingen zijn tijdelijk. Zowel bij GroenLinks (Emma van Bree) als bij de PvdA (Anna van den Boogaard) treden de komende tijd vervangers aan in verband met zwangerschapsverlof.

PvdA

Nu Marleen Damen opnieuw wethouder wordt, stopt haar raadslidmaatschap volgende week. Ze wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Gijs Holla die die functie ook de afgelopen vier jaar vervulde. De vrijgekomen plaats is voor Tiny Klever.

 

 

Ook Martijn Otten, de nummer 6 op de lijst van de PvdA Leiden, wordt benoemd als raadslid. Anna van den Boogaard gaat eind mei met zwangerschapsverlof en in de raad van 31 mei wordt Otten voor een periode van 16 weken geïnstalleerd als haar vervanger.

 

 

D66

Bij D66 neemt Antje Jordan de vrijgekomen plek in nu Paul Dirkse de raad verruilt voor het college.

 

 

 

GroenLinks

Deze collegepartij heeft geen wethouders op een verkiesbare plaats. Toch ook hier een wijziging. Emma van Bree gaat met zwangerschapsverlof en wordt vanaf 31 mei aanstaande gedurende 16 weken vervangen door Hester van Kruijssen.

 

 

VVD

Door het vertrek van Paul Laudy komt Tom Leest alsnog voor de VVD in de raad.

Advertentie

Leiden Politiek formatie2018leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×