Zo ligt de Zwethof er momenteel nog bij. (Bron: Zoeterwoude.nl)

Raad eindelijk positief over plannen Zwethof

Tijdens de raadsvergadering in Zoeterwoude zijn het bestemmings- en beeldkwaliteitsplan voor de nieuw te bouwen wijk Zwethof besproken en positief ontvangen. Eindelijk, zo stellen verschillende raadsleden, verwijzend naar lange tijd die het heeft geduurd om tot deze plannen te komen.

Alle partijen in de raad waren het er over eens dat de plannen eindelijk een vorm hebben gekregen waar ze zich in kunnen vinden: niet volbouwen van de hele polder, zoals oorspronkelijk het plan was, maar een kleine strook huizen. Bovendien is het plan voorzien van een acceptabele financiële onderbouwing.

Fractievoorzitter Pieter Goossen (Progressief Zoeterwoude) stelde als enige flink wat vragen bij de plannen. Niet omdat zijn partij Zich niet in de plannen kan vinden, maar omdat een dergelijk groot plan duidelijk onderbouwd moet zijn. Na uitleg van wethouder Ton de Gans (CDA) is deze duidelijkheid er.

Robbert Beurse sprak met fractievoorzitter Pieter Goossen (PZ) over zijn vragen bij de plannen.

Nog niet akkoord
Ondanks de positieve reacties konden de plannen niet direct worden vastgesteld. Ondanks dat de vaststelling wel op de agenda stond. De Gans legt uit dat dit komt doordat de provincie nog werkt aan een actualisering van de regels rondom het bestemmingsplan. Momenteel is het plan nog in strijd met de regels van de provincie. Toch vaststellen zou de provincie ertoe kunnen zetten om in te grijpen wat tot meer vertraging leidt.
Het vaststellen van de plannen is uitgesteld tot de raadsvergadering van 5 juli 2018.

Advertentie

Zoeterwoude De Zwethof


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×