Partij voor de Dieren wil minibosjes in Leiden

Gemeenten kunnen zich sinds deze week aanmelden bij IVN voor het planten van een Tiny Forest. IVN Natuureducatie gaat honderd Tiny Forests, minibossen ter grootte van een tennisveld, aanleggen vóór het jaar 2021. Om dit doel te bereiken zoekt IVN 24 partnergemeenten, waarvan er twaalf nog dit jaar door IVN geselecteerd worden.

In november van dit jaar planten IVN en de partnergemeenten de eerste twaalf Tiny Forests aan. In elke partnergemeenten komen minimaal vier Tiny Forests te liggen. Elke gemeente met interesse voor het project Tiny Forest kan zich tot aanmelden 17 juli 2018.

Fractievoorzitter Martine van Schaik van de Partij voor de Dieren in Leiden gaat vanavond aan wethouder Martine Leewis (GroenLinks) vragen of Leiden mee wil doen.

Elke buurt zijn eigen minibos
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Zo’n bos is volgens het IVN niet alleen een belangrijke plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de Nederlandse natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar hier. Meer natuur zorgt voor een gezondere leefomgeving, een natuurlijke leeromgeving voor kinderen en een rustpunt voor buurtbewoners.

De komende drie jaar wil IVN 100 Tiny Forests in Nederland realiseren samen met gemeenten, samenwerkingspartners, buurtbewoners en basisschoolleerlingen. Wageningen Environmental Research onderzoekt het effect van de Tiny Forests op biodiversiteit, hittestress, waterberging en CO2 opslag. IVN ontving 1,85 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij om dit te realiseren.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden Politiek Tiny Forest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×