Lugdunum - Portugal. (Foto: Reanne van Kleef).

Lugdunum maakt zich met nieuwe selectie op voor ADO Den Haag

De Leidse voetbalvereniging Lugdunum oefende gisteravond met de nieuwe selectie tegen het ‘schaduwteam’ van Portugal, een groep Portugese spelers die in Nederland speelt en met regelmaat tegen andere landenteams voetbalt. De oefenwedstrijd stond in het teken van de voorbereiding op de wedstrijd tegen ADO Den Haag op 30 juni. De Portugezen werden met 7-1 verslagen.

Reanne van Kleef sprak met Manager Voetbalzaken Jeffrey van As van ADO Den Haag over de wedstrijd tegen Lugdunum.

Lugdunum kenden een seizoen met hoge pieken en diepe dalen. Na promotie naar de 2e klasse werd meteen de eerste periodetitel binnengehaald en het team werd uitgeroepen tot Sportploeg van het Jaar in Leiden. Na de winterstop kreeg de ploeg te maken met blessures en andere tegenslagen. De moraal was ver te zoeken en wedstrijd op wedstrijd werd verloren. Dat resulteerde in het verlies van de periodetitel en uiteindelijk zelfs tot degradatie. Een groot deel van de selectie vertrok en Lugdunum leek weer terug bij af.

Weg naar boven

Onder de nieuwe hoofdtrainer Roberto Escudero is de weg naar boven inmiddels al weer gevonden. Samen met een aantal sterkhouders als Tim de Cler, Houssin Bezzai, Henk de Cler en Henk Kersten zette hij de schouders eronder en er werd voor een nieuwe selectie gezorgd. Escudero: “Lugdunum leeft nog steeds voor spelers en gelukkig hebben we veel nieuwe, talentvolle spelers kunnen aantrekken. Het is een jonge, gretige en leergierige groep. Dat zag je vanavond tegen de Portugezen ook. Nu is het zaak om er een team van te maken en Lugdunum weer op de kaart te zetten.” Vrijdag 15 juni sluit de overschrijvingsperiode en dan is bekend met welke spelers Lugdunum zich komend seizoen terug gaat knokken naar de 2e klasse.

(Foto: Gerrit du Prie).

ADO Den Haag

Net als vorig jaar start eredivisionist ADO Den Haag de oefencampagne bij Lugdunum. Manager Voetbalzaken Jeffrey van As van ADO Den Haag nam gisteren ook een kijkje op de Kikkerpolder. “Het is ons vorig jaar zeer goed bevallen bij Lugdunum”, zegt de geboren Leidenaar. “Een mooie, sportieve wedstrijd en alles was heel goed georganiseerd. Daarom komen we ook dit jaar weer graag langs.” De ontmoeting wordt weer een Leids onderonsje want ADO staat onder leiding van Leidenaar Alfons Groenendijk en ook spelers Erik Falkenburg Mats van Kins komen uit Leiden.

De wedstrijd start zaterdag 30 juni om 14.30 uur op het hoofdveld van Lugdunum aan de Oegstgeesterweg 2. Na afloop kunnen mensen met spelers van ADO op de foto en is er live muziek. Vorig jaar trok het evenement meer dan duizend toeschouwers.

Kaarten kosten in de voorverkoop 7,50 euro en zijn te koop bij Hendo (Marnixstraat), De Zwarte Wolf Sport (Lange Mare) en op 6, 16 en 23 juni vanaf 13.00 uur in de kantine van Lugdunum. Kaarten op de dag zelf kosten aan de kassa 10,00 euro.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×