(Foto's: Chris de Waard).

Grote Beer wordt Latijns-Amerikaans restaurant TABÚ

Op de plek van het begin 2017 ter ziele gegane restaurant De Grote Beer in de Rembrandtstraat opent half oktober Latijns-Amerikaans restaurant TABÚ. Het is de nieuwste loot aan de stam van de Horeca Groep Leiden (HGL). De HGL heeft in Leiden en omgeving al City Hall, The Bishop, Lot en de Walvis, Stadscafé Van der Werff, La France in Oegstgeest en Waterlust (voorheen de Kaagsociëteit) in Warmond.

Chris de Waard in gesprek met Alexander van Nimwegen over het nieuwe restaurant in de Rembrandtstraat.

Er wordt nog volop gewerkt aan restaurant TABÚ, maar mede-eigenaar Alexander van Nimwegen vertelt waarom er deze middag dan toch al een soort opening werd gehouden. “We hebben het pand al ruim een jaar geleden gekocht en we vonden het leuk om aan de buurt te laten zien wat we aan het doen zijn. Ook wilden we de naam graag bekend maken en gaan we vanaf nu op zoek naar personeelsleden die hier vanaf oktober aan de slag willen.”

Omwonenden kwamen vanmiddag in groten getale een kijkje nemen bij het pand dat aan alle kanten in de steigers staat. “Lekker ruim zo zonder die serre”, zegt een buurvrouw van het nieuwe restaurant. Maar dat is maar van tijdelijke aard. Er komt een nieuwe serre op de plek van de oude. Die wordt net zo groot alleen met een recht dak. Dan lijkt het binnen ruimer en vanaf buiten kijk je niet op het dak, maar gewoon naar binnen is de gedachte daarachter.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Carien Overdijk van de Stichting Duurzame Horeca Leiden.

Bij de preview kwam ook Carien Overdijk een kijkje nemen. De voorzitter van de Stichting Duurzame Horeca Leiden is niet alleen buurtbewoner, maar ook vanuit de stichting benieuwd wat het nieuwe restaurant aan duurzaamheid gaat toevoegen. Het zoveel mogelijk gebruik maken van streekproducten is daarbij een grote wens.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×