(Foto's: Reanne van Kleef, Artist impressions: Amvest).

Bouw 99 huurwoningen in Churchillpark van start

Bouwwethouder Paul Laudy gaf woensdagochtend het startschot voor de bouw van de tweede fase van het ChurchillPark. Op de voormalige sportvelden tussen de Boshuizerkade en de Churchilllaan worden 99 woningen in de vrije huursector gebouwd door Amvest. Naar verwachting worden de huizen medio 2018 opgeleverd.

Het gaat om 77 appartementen en 22 eengezinswoningen. Deze worden gebouwd in een Engelse cottagestijl. Amvest gaat de woningen zelf verhuren vanaf ongeveer 800 euro per maand.

Vorig jaar is de eerste fase van het Churchillpark afgerond. Toen zijn er 56 eengezinswoningen opgeleverd.”Dat zijn meer traditionele rijtjeshuizen. De woningen die we nu bouwen hebben een andere stijl, maar het sluit wel mooi bij elkaar aan”, vertelt directeur gebiedsontwikkeling Heleen Aarts van Amvest. Tussen fase 1 en fase 2 in komt een groene strook te liggen.

Reanne van Kleef sprak met wethouder Paul Laudy (Bouw en Openbare Ruimte) over de tweede fase van het Churchillpark.  

Volgens Wethouder Laudy is er veel vraag naar de middeldure huurwoningenwoningen die nu worden gebouwd. “Niet iedereen wil tegenwoordig meer kopen. Dat is moeilijk in de stad en hier gaan we nu weer bijna honderd woningen toevoegen. Ik ben heel erg blij dat Amvest dat doet.”

De gemeente wil de komende jaren nog zo’n 10.000 woningen bouwen. Daarvan zijn er nu 5.000 in plannen opgenomen. “We hebben een behoorlijke opgave. Het is heel moeilijk  om die bouwplannen voor elkaar te krijgen in zo’n dichtbevolkte stad. Maar iedereen wil graag in Leiden wonen. Dat snap ik wel want het is gewoon de mooiste stad van het land. We moeten wel opzoek naar waar dat kan. En dan is het fijn als je er hier weer honderd kunt bouwen.”

Directeur gebiedsontwikkeling Heleen Aarts van Amvest vertelt hoe de woningen er uit komen te zien en wat het project voor hen betekent.

Voor bouwer Amvest is dit het eerste project in Leiden. “Voor ons een heel bijzonder project. We wilden al heel lang graag investeren in deze stad. En het is ook het eerste project aan het einde van de crisis, waardoor we weer konden investeren en ontwikkelen. Voor ons echt een teken van de nieuwe tijd”, aldus Aarts.

Ook zorginstelling Topaz gaat bouwen in het Churchillpark. In mei werd de koopovereenkomst voor het stuk grond getekend. In het nieuwe wooncentrum kunnen 72 cliënten terecht. Daarbij is plaats voor 48 ouderen met dementie en 24 ouderen met chronisch lichamelijke klachten die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Wethouder Paul Laudy mocht het officiële startschot geven van de bouw van de tweede fase van het Churchillpark.

Advertentie

Leiden churchillpark


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×