Vermoorde vrouw Stevenshof was vriendin van dader

74

De identiteit van de dode vrouw die maandag 30 juli werd aangetroffen in Leiden, is bekend. Het gaat om een 44-jarige vrouw uit Epe die al enige tijd werd vermist. Haar identiteit is definitief vastgesteld na DNA-onderzoek.

In verband met het overlijden van de vrouw werden twee verdachten aangehouden. Een van hen is een 44-jarige Leidenaar, de vriend van de vrouw. Hij wordt verdacht van doodslag en het wegmaken van het lichaam. De man heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. Woensdag moet hij voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen, die beslist over verlenging van het voorarrest.

De andere verdachte, een 50-jarige man uit Leiden, is maandag door het Openbaar Ministerie op vrije voeten gesteld. Hij wees de politie op 30 juli op het lichaam, dat in het water langs de Stevenshofdreef was verborgen. De man wordt nog altijd verdacht van hulp bij het wegmaken ervan en zal zich op een later moment voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Delen

74 reacties

  1. Natascha van Heuzen

    en de ander mag weer naar huis. lekker dan. Je helpt een lijk wegwerken en mag weer lekker in je vierkante kist gaan wonen. Lekker weer in de Stevenshof, lekker zuipen en overal rondhangen.

  2. Heeft de gemeente Leiden tegenover Sleutelstad al laten weten wat zij met deze zogenaamde ‘hufterwoningen’ gaan doen? Het experiment om stilzwijgend hufterwoningen te plaatsen is finaal mislukt. Waar blijft politiek Leiden om hier eens kritisch vragen over te stellen? Het is al met al allemaal sowieso weinig kritisch.

    • Hoezo mislukt ? Als we elk huis in nederland moeten opdoeken waar iemand woont die iemand vermoord heeft bovendien zal dat heerschap eel achter slot en gendel verwijnen en gemeente gaat dat huisje geen 12 jaar vast houden dr zijn zat andere die daar geplaatst kunnen worden of moeten we die maar laten lopen en njet weten waar ze uithangen

      • Wat mij betreft opsluiten en nooit meer vrijlaten. In ieder geval geen woonruimte faciliteren. Dat werkt sowieso niet en valt niet uit te leggen aan slachtoffers van dit soort figuren.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline