Verdachte van moord Stevenshofdreef pleegt zelfmoord

34

De 44-jarige Leidenaar die eind juli werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn even oude vriendin, een vrouw uit Epe, heeft zichzelf van het leven beroofd. Hij overleed maandag in zijn cel. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend gemaakt. De zaak zal vanwege het overlijden van de verdachte worden afgesloten.

De vrouw werd op 30 juli gevonden in water aan de Stevenshofdreef in Leiden. Ze werd toen al enige tijd vermist. Haar lichaam was in de sloot verborgen. Haar 44-jarige vriend werd aangehouden als verdachte en legde kort erna een bekennende verklaring af. De verdachte zat in voorarrest en zou binnenkort voor het eerst op een pro-formazitting voor de rechter moeten komen.

De nabestaanden van zowel het slachtoffer als de verdachte zijn inmiddels door de politie op de hoogte gebracht van het overlijden en ook van het feit dat het dus niet meer tot een rechtszaak zal komen. Ook de vele uitingen van spijt, die in zijn cel werden gevonden, zijn overgebracht aan de familie van het slachtoffer.

In deze zaak werd nog een 50-jarige man aangehouden. Die zou hebben geholpen de dode vrouw te verbergen en heeft dat uiteindelijk bij de politie gemeld. Hij moet zich op een later tijdstip verantwoorden voor de rechter wegens hulp bij het wegmaken van het lichaam.

Delen

34 reacties

  • Dag proletenkop op

   Het was wachten op de proleet die genot schept in smalen. Werd direct na de moord door een enkeling onder het Sleutelstadbericht gewezen op “hufterwoningen”, nu jij dus. De situatie is een tragedie. Waar ben je op uit? Dat andere proleetjes in koor meezingen, elkaar bevestigend in dat dit vette dope is? Probeer iets verdienstelijks te kunnen, dat je daarmee de aandacht op je kunt vestigen. Maar voor mij hoef je niets te kunnen om sympathiek bejegend te worden, wel iets afleren.

    • Een Leids burger op

     Het is weliswaar een juiste wrange constatering Marcel, maar desalniettemin toch niet neutraal.
     Lees het volgende citaat uit het bericht eens goed:¨Ook de vele uitingen van spijt, die in zijn cel werden gevonden, zijn overgebracht aan de familie van het slachtoffer.¨
     Dat geeft, mijns inziens, aan dat de verdachte|dader zovvel spijt had van wat hij had gedaan dat hij daarmee niet meer verder kon leven en toen maar zelfmoord heeft gepleegd. Dat is diep tragisch natuurlijk. Evenals het vermoorden van zijn vriendin.

  • Marcel, je wekt de indruk een zielig manneke te zijn, of, zoals een andere reageerder oppert, wellicht een simpele proleet die hoopt op instemming van medeproleetjes.

  • Jozi dit slaat nergens op moeten deze mensen dan bij jou in het potiek liggen ? En als dr iemand uit huurwoning van portaal misdrijf begaat is dat ook portaal zijn schuld niet gelukkig heeft de persoon het probleem zelf opgelost

 1. Tragisch. Verkeerde tijd, verkeerde plaats,mogelijk ook drugs in het spel.Van een bron hoorde ik dat deze man 12 jaar zou worden opgeborgen. De gevangenis is bijna voor niemand geschikt en velen draaien er door. Echt jammer van 2 mensenlevens. Het had zo niet gehoeven.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline