(Foto: Chris de Waard).

Verdachte van moord Stevenshofdreef pleegt zelfmoord

De 44-jarige Leidenaar die eind juli werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn even oude vriendin, een vrouw uit Epe, heeft zichzelf van het leven beroofd. Hij overleed maandag in zijn cel. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag bekend gemaakt. De zaak zal vanwege het overlijden van de verdachte worden afgesloten.

De vrouw werd op 30 juli gevonden in water aan de Stevenshofdreef in Leiden. Ze werd toen al enige tijd vermist. Haar lichaam was in de sloot verborgen. Haar 44-jarige vriend werd aangehouden als verdachte en legde kort erna een bekennende verklaring af. De verdachte zat in voorarrest en zou binnenkort voor het eerst op een pro-formazitting voor de rechter moeten komen.

De nabestaanden van zowel het slachtoffer als de verdachte zijn inmiddels door de politie op de hoogte gebracht van het overlijden en ook van het feit dat het dus niet meer tot een rechtszaak zal komen. Ook de vele uitingen van spijt, die in zijn cel werden gevonden, zijn overgebracht aan de familie van het slachtoffer.

In deze zaak werd nog een 50-jarige man aangehouden. Die zou hebben geholpen de dode vrouw te verbergen en heeft dat uiteindelijk bij de politie gemeld. Hij moet zich op een later tijdstip verantwoorden voor de rechter wegens hulp bij het wegmaken van het lichaam.

112 Sleutelstad Leiden Moord Stevenshofdreef


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×