(Foto's: Emile van Aelst, video: IJsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Zo werden ruim 3500 EL CID-deelnemers van eten en drinken voorzien

Sligro Leiden was dit jaar de hoofdleverancier van het eten en drinken tijdens de EL CID-week. Elke dag werden ruim 3500 toekomstige Leidse studenten van ontbijt of lunch voorzien. Na afloop werd al het afval in gescheiden containers weer opgehaald en het eten en drinken dat overbleef werd zo mogelijk de volgende dag nog gebruikt. Sleutelstad liep een dagje mee met de logistieke onderneming.

Donderdag lunchten de nieuwe studenten met z’n allen in de Hortus botanicus. Sligro Leiden liet zien wat daar bij komt kijken. (Video: IJsbrand Terpstra en Reanne van Kleef).

Een belangrijke reden voor de EL CID-commissie om dit jaar voor Sligro als leverancier te kiezen, was de mogelijkheid om het afval te scheiden. Met het eten werden ook twee lege containers meegeleverd. Eén voor plastic en één voor karton. Daarnaast werden dit jaar de ‘gemaksbakken’ geïntroduceerd. In de kartonnen bakken werd van tevoren het eten al verdeeld voor de groepjes. Dat zorgde ervoor dat alles tijdens het uitreiken van lunch of ontbijt soepel verliep. Ook het eten en drinken dat overbleef en niet in de koeling hoefde, werd door Sligro weer meegenomen en de volgende dag gebruikt.

Goede samenwerking
De organisatie van de introductie week was erg blij met de samenwerking, zo vertelde Lieke Fase van de EL CID-commissie tijdens de voorbereidingen voor de Hortuslunch op donderdag.”De samenwerking met de Sligro gaat echt heel goed. We hebben van te voren overlegd wat we allemaal nodig hebben, ze komen elke dag netjes op tijd en nemen alles weer voor ons mee. Dat neemt ons een hoop werk uit handen.”

Uniek evenement
Sligro Leiden verbindt zich steeds vaker als partner aan grote evenementen in de stad en is erg trots op de samenwerking met de EL CID. Coördinator Sander de Groot van de EL CID bestellingen: “Dit is voor ons echt een uniek evenement. Het brengt heel veel extra werk met zich mee, maar dat maakt het juist weer leuk.” Als groothandel voor horeca en foodprofessionals lijkt Sligro niet de meest voor de hand liggende leverancier voor een studentenintroductieweek, maar dat valt volgens De Groot wel mee. “Studenten zijn natuurlijk wel onze potentiële nieuwe klanten van de toekomst. Daarnaast kunnen ze tijdens hun studietijd ook bij ons werken.”

Boodschappenlijstje Hortuslunch:
85 pakjes kipfilet
210 bakjes kruidenkaas
510 bakjes kipsatesalade
45 bakjes eiersalade
42 pakken koekjes
2160 cupjes pindakaas
4000 plastic bordjes
4000 plastic messen
3000 plastic bekertjes
96 flessen Spa/Crystal Clear
404 zakken bolletjes en krentenbollen
20 broden
13 dozen bananen
32 kisten appels
400 gemaksbakken

Lees ook de sfeerreportage van Leidse Glibber Emile van Aelst.

Economie Leiden Reportage elcid2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×