(Foto's: Emile van Aelst).

Dag 3 EL CID in beeld: sportblok, anticonceptiebus en Wonderland

Op de derde dag van de EL CID-week maakten de toekomstige studenten kennis met het Universitair Sportcentrum waar tijdens het sportblok verschillende sporten werden gedemonstreerd. Voor de Hogeschool stond de anticonceptiebus om de jongeren bewust te maken van de gevaren van onveilige seks en ’s middags speelde het nieuwe programmaonderdeel ‘Wonderland’ zich af op de Hooglandsekerkgracht en bij de Burcht. De dag werd afgesloten met de kroegentocht en het Watersportfeest.

Op de Burcht was vanmiddag een Silent Disco te bezoeken tijdens Wonderland. Verder bestond het programma vooral uit culturele en dansworkshops van onder andere het LAK theater en museum Volkenkunde. Populair waren het hoepelen, het ‘versje op maat’ dat ter plekke voor de deelnemers werd gemaakt en de sneltekenaar.

Tijdens de introductieweek maken bijna 3600 nieuwe studenten kennis met de stad, hun studieplek en hun studiegenoten. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe programmaonderdelen ingevoerd zoals een mini Leidens Ontzet dat vrijdagmiddag in het Van der Werfpark plaatsvindt. Morgen is het Leids Eerstejaars Festival (LEF) op het terrein naast CORPUS, waar onder andere Barry Badpak optreedt.

De EL CID week is maandag van start gegaan met de informatiemarkt en de officiële opening. Gisteren vond onder andere het Springkussenfestival en de watersportmarkt in het Huigpark plaats.

Sportblok

Wonderland

Anticonceptiebus

Advertentie

Cultuur Leiden Sport elcid2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×