Na een verbouwing kreeg belangstellenden in 2016 een rondleiding. De wethouders Damen en Van Gelderen kwamen toen ook een kijkje nemen bij het Leidsch Trefpunt, zoals het onderkomen van de stichting Leiden Helpt heet. (Foto: Chris de Waard).

Gedwongen stop dreigt voor Leiden Helpt

De Stichting Leiden Helpt stopt noodgedwongen haar activiteiten op 30 juni 2019. Dat laat initiatiefnemer Ron Flippo weten. “Volgens de gemeente is er geen armoede in Leiden en zijn we dus overbodig.”

Twee jaar geleden, in oktober 2016, kwam de stichting ook al in de problemen. De huur van het pand aan de Willem Barentzstraat kon niet worden opgebracht. Wethouder Marleen Damen schoot toen te hulp met langere periode waarin de organisatie geen huur hoefde te betalen. De huursubsidie voor Leiden Helpt werd toen toegekend voor drie jaar. In juni volgend jaar loopt dat af en valt volgens de organisatie het doek. “Zonder subsidie geen pand en geen pand is geen stichting”, aldus Flippo.

 

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek Leidsch Trefpunt stichtingleidenhelpt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×