Mieke Sierat, Bert Buirma en Femke Bolding. (Foto: Gerry van Bakel).

Zorgcentrum Roomburgh houdt benefietavond voor Alzheimer Nederland

Kom langs, koop een paar lootjes en beleef een gezellige avond. Dat is het motto van de benefietavond die Zorgccentrum Roomburgh donderdag 13 september organiseert. De deuren van Roomburgh staan van 19.00 tot 21.00 uur wijd open voor iedereen die de stichting Alzheimer Nederland wil steunen. Loten kosten slechts één euro, de prijzen zijn allemaal gedoneerd.

Directeur Bert Buirma stapt op zaterdag 22 september op de fiets met een team van Roomburgh om deel te nemen aan de sponsorfietstocht rondom Huizen. Doel is geld inzamelen voor Stichting Alzheimer Nederland. Een soort van estafettetocht waarnbij in totaal 400 km wordt weggetrapt. Voor gastvrouw Mieke Sierat en Femke Bolding, verzorgende bij extramurale wijkteam van Roomburgh, de aanleiding de handen ineen te slaan en iets extra’s te doen.

Mieke Sierat en Femke Bolding in gesprek met Gerry van Bakel.

Directeur Bert Buirma was blij verrast met de actie van Mieke en Femke. Hij vindt het mooi om te zien dat de actie rondom de fietstocht zo wordt uitbereid en verder gedeeld. Het is de eerste keer dat hij met een team van zijn zorgcentrum meedoet aan een dit fietsevenement. Maar hij hoopt op een vervolg.

Directeur Bert Buirma in gesprek met Gerry van Bakel.

Momenteel hebben in Nederland zo’n 270.000 mensen een vorm van dementie, waarbij het overgrote deel de ziekte van Alzheimer’s heeft. Men verwacht dat dit aantal in 2040 zal zijn verdubbeld. Alzheimer Nederland zet zich in voor onderzoek naar genezing van dementie, maar ook om mensen met dementie en hun omgeving te steunen en te helpen een zo goed mogelijk leven te hebben.

De benefietavond in Zorgcentrum Roomburgh begint om 19.00 uur, lootjes zijn daar te koop, één lot kost een euro, je krijgt er drie voor 2,50 en als je veertien loten koopt, krijg je de vijfteinde er gratis en voor niks bij. Zorgcentrum Roomburgh is gevestigd aan Hof van Roomburgh 46, 2314 ZC Leiden. Of ga naar hun website Roomburgh.nl.

Wie meer wil weten over de sponsorfietstocht waar directeur Bert Buirma aan mee gaat doen, kan een kijkje nemen op de website 2bike4alzheimer.nl

 

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×