Esther en haar dochter Sofie in de bibliotheek (foto: Roos Derichs)

Sofie wint gouden wikkel bij eerste bezoek bibliotheek

Vier maanden oud en dan al een gouden greep doen. Voor baby Sofie kan Prinsjesdag 2018 niet meer stuk. Bij haar eerste bezoek aan de bibliotheek in de Nieuwstraat koos zij het goede BoekStartkoffertje, met de enige gouden wikkel van Leiden erin.

Esther bracht haar twee dochters naar de bibliotheek om wat boeken van de oudste terug te brengen en gelijk haar jongste dochter een eigen bibliotheekpas te geven. Bovendien bedacht Esther zich op tijd dat er vandaag een extraatje te winnen was in de bieb en dat was de moeite waard. Uit de stapel koffertjes op de balie koos ze juist diegene met de gouden wikkel erin.

Winnares Esther in gesprek met Gerry van Bakel. 

BplusC medewerker Hannie Verspaget ziet ze graag komen, speciaal voor de groep ouders met jonge kinderen is het BoekStart-project tien jaar geleden gelanceerd. Voorlezen, samen zingen, je kunt er eigenlijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Daarom stuurt de gemeente aan alle ouders van pasgeboren kinderen een voucher op waarmee ze een BoekStartkoffertje met boekjes kunnen ophalen als ze hun kind inschrijven bij de bibliotkeek. Dat laatste is helemaal gratis. Omdat BoekStart tien jaar bestaat mocht Leiden vandaag een ouder en kind blij maken met het gouden wikkelverrassingspakket. Nog meer boekjes, een paar sokken en een slabbetje.

Hannie Verspaget, medewerker Innovatie en marketing bij BplusC in gesprek met Gerry van Bakel. 

Alle kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar kost het lidmaatschap 8 euro per jaar. Ga voor de volledige overzicht van tarieven en hoe je kunt inschrijven naar de website van BplusC.

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×