Mark Rutte opende de nieuwe locatie van Airbus in Oegstgeest. (Foto's: Wil van Elk).

Minister-president Rutte opent Airbus-gebouw in Oegstgeest

Hoog bezoek gisteren in Oegstgeest. Minister-president Mark Rutte, Commissaris van de Koning Jaap Smit en astronaut André Kuipers kwamen naar het dorp om de nieuwe productielocatie van Airbus op het Bio Sciencepark in gebruik te nemen. De komende tijd zal daar gewerkt worden aan de productie van Europese lanceerraketten, die nodig zijn voor het lanceren van satellieten.

Officieel is de nieuwe productiefaciliteit een locatie van ‘Airbus Defence and Space Netherlands’. Minister-president Mark Rutte gaf een speech tijdens de openingsceremonie en kreeg een rondleiding door het gebouw, waar nu onderdelen van de Ariane 6 raket worden ontwikkeld, die over een aantal jaar in Frankrijk zal worden gelanceerd. Daarnaast biedt het gebouw ook ruimte voor de toekomstige productie van innovatieve ruimtevaarttechnologie.

Symbolische dakpan
Uiteraard was ook burgemeester Emile Jaensch bij de feestelijke opening aanwezig. “Namens de [Oegstgeester] gemeenschap heb ik Airbus gefeliciteerd met deze nieuwe locatie”, aldus een enthousiaste burgemeester. Aan het einde van de opening overhandigde hij een symbolische dakpan aan directeur Arnaud de Jong. “Die dakpan werd een eeuw geleden gebakken, niet ver van de plek waar nu een astronaut zijn waardering breed over deelt.”


Advertentie

Economie Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×