(foto: Emile van Aelst)

Rotary Santa Run zoekt nog 200 kerstmannen en -vrouwen

Over tien dagen is Leiden het terrein van de kerstman. Met honderden gaan kerstmannen en kerstvrouwen te voet de stad verkennen. Een bijzondere route met attracties langs de kant, een soepje bij de Waag, iets lekkers bij de McDonalds en een doorsteekje in Rijksmuseum Boerhaave. En je steunt ook nog vier goede doelen.

Meer win-win kun je bijna niet voorstellen om helemaal in de kerststemming te komen. Op vrijdag 21 december, de kortste dag – of de langste nacht, het is maar waar je voorkeur naar uit gaat – organiseert Rotary Leiden de eerste Rotary Santa Run in Leiden. In andere steden bestaat het fenomeen al veel langer. Een wandeltocht van 3 kilometer door het historische stadscentrum van Leiden. Voor 15 euro krijg je een kerstmannenpak (one size fits all) en voor kinderen tot 1.35m is er een speciale kinderuitvoering.

Jaap van Sandijk in gesprek met Daaf Sloos over de Rotary Santa Run.

Daaf Sloos is een van de organisatoren van de wandeltocht die de ietwat misleidende naam Santa Run heeft, maar er hoeft zeker geen snelle tijd neergezet te worden. Er zijn al 800 deelnemers en er is een maximum aantal inschrijvingen van 1000. Dus wees erbij voor het te laat is. De goede doelen zijn de Nierstichting (dat is landelijk bepaald), Leiden kiest daarbij lokaal voor STUV (hulp aan uitgeprocedeerde asielzoekers), Leiden Helpt (kleding- en speelgoedbeurs) en de Merelstichting die zich inzet voor kinderen met autisme.

Wandeltocht begint om 18.00 uur bij het stadhuis, burgemeester Lenferink geeft startschot, om 17.30 is er de feestelijk uitreiking van de opbrengst aan de goede doelen en na afloop van de wandeltocht gaat de ijsbaan open voor de kerstmannen en -vrouwen. Inschrijven kan via de website van Rotary Leiden.

 

 

Advertentie

Leiden Sport Rotary Santa Run Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×