(Foto: Emile van Aelst).

Dit jaar geen Rotary Santa Run in Leiden: 'we willen geen corona-uitbraak veroorzaken'

De Leidse Rotary Santa Run gaat dit jaar niet door.  Men vindt het risico om een nieuwe corona-uitbraak te veroorzaken te groot. Dat liet de organisatie aan Sleutelstad weten op de avond dat het organiserende Rotary Club Leiden De Burcht fuseerde met Rotary Club Leiden. Voorlopig staat het wandelevenement waarbij duizend kerstmannen voor het goede doel door de stad lopen, voor 2021 weer op de kalender.

Alternatief plan
Wel wil de organisatie kijken of er rond die tijd iets anders mogelijk is om december om toch het gevoel van de Santa Run vast te houden en natuurlijk geld in te zamelen voor diverse goede doelen. “Wat dat precies moet worden weten we nog niet”, vertelt Anita America-Mantel van Rotary Santa Run Leiden. “Mensen met goede ideeën mogen die zeker aan ons doorgeven.” Suggesties kunnen per e-mail naar leiden@rotarysantarun.nl.

Goede doelen
De Rotary Santa Run bestaat sinds 2018 en werd meteen een groot  succes. Het eerste jaar werd er 14.000 euro opgehaald voor vier goede doelen, in 2019 was dat bedrag al gestegen naar 20.000 euro.

Leiden Maatschappij Coronacrisis Rotary Santa Run Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×