(Foto's; Emile van Aelst).

Vanmiddag extra gelegenheid afhalen pakken Santa Run Leiden

Vandaag kan iedereen die vrijdag mee wil doen aan de Santa Run Leiden tussen 15.30 en 18.30 uur een pak afhalen bij het Havenkantoor van de Leidse Rederij aan de Apothekersdijk. De kerstmannen en -vrouwenloop wordt voor de tweede keer georganiseerd door de Rotary Club Leiden de Burcht die dit jaar hoopt op 1574 deelnemers.

Iedereen die nog mee wil doen, kan zich online inschrijven voor de wandeltocht door het centrum. Kinderen tot 1.35 meter betalen een tientje, volwassenen vijftien euro. Dat in inclusief pak, bestaande uit een jas, broek, muts en baard. Voor meisjes is er een heuse kerstjurk. Na afloop krijgt iedereen een medaille.

Nierstichting
De opbrengst van de Santa Run Leiden gaat naar de Nierstichting. Het geld wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Nierpatiënten die moeten dialyseren zijn nu meestal gebonden aan het ziekenhuis, waar zij minimaal drie keer per week urenlang vast zitten aan een groot dialyse apparaat tot hun bloed gespoeld is.

De Nierstichting ontwikkelt de draagbare kunstnier. Een kleinere, lichtere en gebruiksvriendelijke versie van het bestaande hemodialyse-apparaat. Dankzij de draagbare kunstnier zijn nierpatiënten straks niet meer gebonden aan het ziekenhuis. Ze kunnen dan thuis of elders dialyseren, wanneer hen dit uitkomt. Zo krijgen nierpatiënten meer vrijheid om gewoon te kunnen leven.

Leiden Maatschappij Rotary Santa Run Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×