Winnaar Henriëtte van Baalen krijgt de trofee uit handen van de winnaar van vorig jaar Erik Versnel. In het midden kijkt uitgever Oscar Middeldorp toe. (Foto's/video: Chris de Waard).

Henriëtte van Baalen eerste vrouwelijke lijstaanvoerder Machtigste van Leiden

Ze is advocaat en partner bij De Clercq Advocaten en Notarissen, voorzitter van MVO-platform Spark (maatschappelijk verantwoord ondernemen), lid van de Raad van Toezicht van Naturalis en bestuurslid van Zorg & Zekerheid Leiden Basketball. Kortom, alle reden voor zakenmagazine Leiden Into Business om Henriëtte van Baalen een hoge plek toe te dichten in de lijst van Machtigste van Leiden.

Chris de Waard in gesprek met de ‘Machtigste van Leiden’ Henriëtte van Baalen.

En dat doet het blad dan ook. Vorig jaar werd Van Baalen met haar tweede plek de ‘Machtigste vrouw’ van Leiden en dit jaar voert ze de lijst echt aan. “En dat had ik echt niet verwacht,” zegt een stralende Van Baalen na afloop. “Na die tweede plek vorig jaar dacht ik, nou dat was het dan’.

Haar verkiezing werd door de aanwezige leden van de BV Leiden met veel instemming ontvangen. Al jaren gingen er steeds meer stemmen op om nu eens een vrouw op één te kiezen. Uitgever Oscar Middeldorp trok zich er niks van aan en vond dat gewoon de beste moest winnen. “Kijk, er wordt altijd wel een beetje met een knipoog naar de lijst gekeken, maar als je ziet wie er allemaal op plek 1 hebben gestaan, dan is dat geen gek overzicht hoor. Dat zijn echt mannen, en nu dus ook een vrouw, die er toe doen”.

Chris de Waard in gesprek met uitgever Oscar Middeldorp over de verkiezing ‘Machtigste van Leiden’ die hij met zijn magazine Leiden Into Business jaarlijks organiseert.

Eerdere winnaars waren in willekeurige volgorde Rabo-directeur Erik Versnel, reclameman Ramses Braakman, makelaar Wim de Leeuw en oud-wethouder Robert Strijk. voorzitter Ton van Houten van de Raad van Bestuur van Zorg & Zekerheid, ontwikkelaar Menno Smitsloo , de Leidse ondernemer Peter Labrujère, voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden Basketball en voorzitter Jan Versteegh van VNO NCW West.

Economie Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×