(Foto: Emile van Aelst).

Cheques geannuleerde Rotary Santa Run uitgereikt

Ondanks dat de Leidse Rotary dit jaar opnieuw moest besluiten om de Rotary Santa Run Leiden te annuleren, heeft de organisatie donderdag wel cheques uitgedeeld aan drie goede doelen. De Rotary wil voorkomen dat de organisaties in financiële problemen komen door het afblazen van het evenement.

“De goede doelen zijn eigenlijk de grote verliezers van het niet doorgaan van de Santa Run”, vertelt Joke Larrewijn die de cheques mocht uitreiken. De Nierstichting, Stichting Puzzelstuk en vrouwenopvang Rosa Manus kregen elk een flink bedrag van de Rotary Leiden uitgereikt.

Santa Run
De Rotary Santa Run Leiden is een wandeling van ongeveer 3,5 kilometer door het centrum van Leiden. “Het is een echte familieloop waaraan iedereen mee kan doen. Onderweg worden de deelnemers verwend met hapjes, drankjes en muziek”, weet Larrewijn. Meest opvallend is misschien wel dat alle deelnemers de tocht verkleed afleggen. “Iedereen krijgt een kerstmannen of -vrouwenpak. Zo vormen we een lint van rood-wit licht door de stad.”

In 2022 hoopt de organisatie de wandeltocht weer als vanouds te organiseren. “Dan met 1574 deelnemers“, grapt Larrewijn verwijzend naar het jaar waarin Leiden werd ontzet.


Verslaggever Casper Chaudron was bij de uitreiking van de cheques.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×