Verkiezing Leids Raadslid van het Jaar weer begonnen

8

Welk raadslid viel in 2018 net wat meer op dan de rest? Het antwoord op die vraag moet de komende weken gegeven worden en om 18 januari leidt dat tot de bekendmaking van het Raadslid van het Jaar 2018 uit Leiden.

De jury, bestaande uit Leidse journalisten en oud-raadsleden, is op zoek naar het Leids Raadslid van het Jaar en de juryleden putten daarvoor niet alleen uit het eigen geheugen, maar raadplegen ook de nieuwsarchieven en staan daarnaast open voor suggesties uit de stad. Wie sprong er in 2018 volgens jullie bovenuit?

Omdat het maar een keer per vier jaar kan, let de jury dit keer een beetje extra op veelbelovend talent onder de afgelopen jaar nieuw verkozen raadsleden.

De bekendmaking volgt op 18 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van D66 Leiden in Koetshuis de Burcht vanaf 20.00 uur.

Eerdere winnaars
2006 Paul Laudy (VVD Leiden)
2007 Hans van Egdom (GroenLinks Leiden)
2008 Abraham Filippo (CDA Leiden)
2009 Conny Broeyer (PvdA Leiden)
2010 Dick de Vos (Partij voor de Dieren)
2011 Robert-Jan van Ette (PvdA Leiden)
2012 Julian van der Kraats (SP Leiden)
2013 Mark Koek (D66 Leiden)
2014 Gijs Holla (PvdA Leiden)
2015 Margreet van Wijk – Meijer (VVD Leiden)
2016 Mart Keuning (ChristenUnie Leiden)
2017 Jos Olsthoorn (GroenLinks Leiden)

De jury bestaat uit de raadverslaggevers Chris de Waard (Sleutelstad), Hans Schuurman (Leids Nieuwsblad) en Loman Leefmans (Leidsch Dagblad). Ook Gerard van Hees (oud-fractievoorzitter GroenLinks Leiden) en fotojournalist Emile van Aelst hebben zitting in de Jury071 die wordt gecompleteerd door oud-VVD raadslid Greetje van Gruting. De jury is actief via @jury071 op Twitter en via www.facebook.com/jury071 op Facebook.

Delen

8 reacties

 1. Een Leids burger op

  Het raadslid wat het meeste opvalt hoeft natuurlijk helemaal niet het beste raadslid te zijn.

 2. Hilde van Dijk op

  Van de twaalf winnaars tot nu toe zijn er tien man (84%) en twee vrouw (16%). De jury bestaat uit vier mannen (80%) en een vrouw (20%) . Natuurlijk bestaat er een kans dat een vrouw als winnaar uit de bus komt, maar laat ik toch maar voorzichtig stellen dat de kans erop kleiner is dan dat een man wint. In ieder geval is het voor een vrouw moeilijker om lid te worden van de jury dan voor een man.

  • Een Leids burger op

   Het zou om het beste raadslid moeten gaan, ongeacht of die nu man of vrouw is.

   • Beste Chris, wie is toch die mevrouw in het midden op de foto, die in het persbericht is weggelaten?

Je bent nu offline