Leidse promovendus komt om bij fatale brand Hillegom

Bij een grote brand in Hillegom is woensdagavond een promovendus van de Universiteit Leiden om het leven gekomen. Het gaat om de Chinese student Maolin Zhang, die in 2017 naar Leiden kwam voor een promotietraject in de astronomie. Zijn familie in China is via de ambassade op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

Promovendus Maolin Zhang. (Beeld: Universiteit Leiden)

De verwoestende brand woedde woensdagavond in een woonblok in Hillegom. Daarbij brandden drie woningen volledig uit. Door de hitte kon de brandweer lange tijd niet naar binnen, waardoor het lichaam van een vermist persoon pas de volgende middag werd gevonden.

Passie
De Universiteit Leiden maakte aan het einde van de middag bekend dat het om een student van de universiteit gaat die bij de brand om het leven is gekomen. “Woorden schieten tekort om het verlies voor Maolins familie, vrienden en collega’s te beschrijven”, reageert de universiteit, die Maolin omschrijft als ‘een zeer intelligente, vriendelijke en bescheiden man met een grote passie voor astronomie’.

Gedenkplaats
In de Oortkamer (kamer 531) in het Oortgebouw aan de Niels Bohrweg in Leiden is een gedenkplaats ingericht voor Maolin. Medewerkers en studenten van de universiteit kunnen hem daar gedenken, een bericht achterlaten in een condoleanceboek, en/of het verdriet met elkaar delen.

Leiden Science maolinzhang


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×