Leidse promovendus komt om bij fatale brand Hillegom

13

Bij een grote brand in Hillegom is woensdagavond een promovendus van de Universiteit Leiden om het leven gekomen. Het gaat om de Chinese student Maolin Zhang, die in 2017 naar Leiden kwam voor een promotietraject in de astronomie. Zijn familie in China is via de ambassade op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

Promovendus Maolin Zhang. (Beeld: Universiteit Leiden)

De verwoestende brand woedde woensdagavond in een woonblok in Hillegom. Daarbij brandden drie woningen volledig uit. Door de hitte kon de brandweer lange tijd niet naar binnen, waardoor het lichaam van een vermist persoon pas de volgende middag werd gevonden.

Passie
De Universiteit Leiden maakte aan het einde van de middag bekend dat het om een student van de universiteit gaat die bij de brand om het leven is gekomen. “Woorden schieten tekort om het verlies voor Maolins familie, vrienden en collega’s te beschrijven”, reageert de universiteit, die Maolin omschrijft als ‘een zeer intelligente, vriendelijke en bescheiden man met een grote passie voor astronomie’.

Gedenkplaats
In de Oortkamer (kamer 531) in het Oortgebouw aan de Niels Bohrweg in Leiden is een gedenkplaats ingericht voor Maolin. Medewerkers en studenten van de universiteit kunnen hem daar gedenken, een bericht achterlaten in een condoleanceboek, en/of het verdriet met elkaar delen.

Delen

13 reacties

  1. Eus de Watergeus op

    Bad things happen to good people. Zo jong nog en zo talentvol. Mijn innig medeleven.

  2. Hoe kon dit gebeuren? Rust zacht …..sterkte voor de nabestaanden van de heer Zhang…😔

  3. Woorden schieten te kort !heel veel kracht en sterkte met het verlies van deze talentvolle jongen en dan is je familie nog zo ver weg ook!
    Wat vreselijk voor deze mensen.
    R. I. P

  4. Onze buurjongen, we kenden hem niet persoonlijk..maar dit laat diepe sporen na in de buurt. We denken aan je en aan je familie..wij wensen alle betrokkenen alle kracht en liefde toe. Liefs Laura

Je bent nu offline