Politie zoekt getuigen van brand Hillegom

De politie is op zoek naar getuigen van de brand aan de Stationsweg in Hillegom, waarbij op donderdag 17 januari de 27-jarige Chinese Maolin Zhang om het leven kwam. Zhang was promovendus aan de Universiteit Leiden, waar hij bij de Sterrewacht werkte.

De brand ontstond donderdag 17 januari rond 05.00 uur in een pand aan de Stationsweg. Het vuur greep razendsnel om zich heen. De brandweer had de brand rond 06.00 uur onder controle. Drie woningen brandden volledig uit. De 27-jarige Chinese student die in één van de getroffen panden verbleef, overleefde het niet.

Oproep getuigen
Om de toedracht van de brand te achterhalen, startte de politie onder leiding van een officier van justitie een onderzoek. Op dit moment staan alle scenario’s nog open en komt de politie graag in contact met mensen die deze nacht iets hebben gezien in de omgeving van de Stationsweg dat mogelijk vooraf is gegaan aan de brand of hier wellicht mee te maken heeft. Alle informatie is welkom.

Wie meer informatie heeft, wordt verzocht om contact op te nemen met de recherche in Leiden via 0900-8844 of anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Crowdfunding voor ouders omgekomen student
Vrienden en collega’s bij de Universiteit begonnen na de dood van Maolin Zhang een inzamelingsactie om geld op te halen voor de ouders van de student. Als enig kind had Maolin het op zich genomen om later voor zijn ouders te zorgen, zodat zij een fatsoenlijk en onbezorgd leven zouden hebben wanneer zij niet meer in staat zouden zijn om op hun boerderij op het Chinese platteland te werken. Door het overlijden van hun zoon krijgen de ouders te maken met een onzekere financiële toekomst.

Via de actie werd binnen enkele dagen het streefbedrag van 45.000 euro opgehaald. Op basis van de lokale levenskosten is het streefbedrag voldoende om het echtpaar Zhang tien jaar lang te ondersteunen, nadat ze niet meer in staat zijn om op het land te werken. Op dit moment staat de teller al op ruim 65.000 euro. De actie wordt niet afgesloten. “Elke bijdrage betekent een dag, een week, een maand of zelfs een jaar langer zekerheid voor Maolins ouders”, aldus e initiatiefnemers.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden maolinzhang


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×