(Foto: PR).

Speelplein het Avontuur in Zoeterwoude alsnog aangepakt

Tijdens de zomervakantie heeft de gemeente Zoeterwoude het schoolplein van Brede School het Avontuur een flinke opknapbeurt gegeven. De school werd een jaar opgeleverd als onderdeel van het verzamelgebouw De Buitenplaats. Het schoolplein was de eerste maanden tot ongenoegen van veel ouders een grote modderpoel. De gemeente leek daar in eerste instantie niet al te zwaar aan te tillen: “Kinderen worden geacht vies te worden. Laat ze maar in de modder spelen, dat is goed voor ze,” vond burgemeester Bloemen in eerste instantie.

Het schoolplein in de oude situatie. (Foto: Robbert Beurse).

Later werd besloten om alsnog iets te doen aan de inrichting van het plein en dat is de afgelopen weken dan ook gebeurd. Door het opschuiven van speeltoestellen is er nu veel ruimte ontstaan voor sport en spel op het plein. De heuvel is voorzien van kunstgras, er is een glijbaan en de zandbak heeft een facelift gekregen. Door de bestrating met extra afvoerputten hebben kinderen ook na een bui nu droge voeten.

In het najaar plant de gemeente nieuwe struiken en wilgentunnels. Samen met de schooltuinvereniging wordt er ook nog voor een mooi bijenhotel gezorgd. Zo krijgt het plein een groene uitstraling. Het schoolplein is na schooltijd ook open voor de buurt.

Maatschappij Onderwijs Zoeterwoude modderplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×