Voldoende geldige handtekeningen voor inleidend referendumverzoek

Van de 943 ingediende handtekeningen bij het inleidend referendumverzoek over de Nota van Uitgangspunten van het bouwproject LEAD langs de Willem de Zwijgerlaan in Leiden-Noord blijken er na controle 875 geldig.

Ambtenaren van de gemeente controleerden op verzoek van de gemeenteraad of de persoonsgegevens die bij de ingediende handtekeningen zijn opgegeven kloppen. Ook controleerden ze of de ondertekenaars minimaal 18 jaar oud zijn en in Leiden wonen. 68 handtekeningen waren ongeldig omdat zij niet aan alle voorwaarden voldeden.

De gemeenteraad bepaalt op 14 maart of het inleidend referendumverzoek wordt aangenomen en of daarmee de volgende fase kan starten. Het hele proces is na te lezen in het eerdere nieuwsbericht over het inleidend referendumverzoek.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline