(Foto's: Chris de Waard).

Winnende idee hartlijn Bio Science Park bekendgemaakt

Wethouder Paul Dirkse (Kennis, Onderwijs, Sport en Financiën) heeft woensdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaars bekend gemaakt van de ideeënwedstrijd voor de Hartlijn in het Leiden Bio Science Park. De beste drie ideeën voor de Hartlijn worden beloond met geldprijzen. Het winnende idee, ‘Officinalis’ van Arlien van der Kleijn, wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Daarvoor is een budget beschikbaar van 150.000 euro.

Het idee is de hartlijn als ‘officina’, een bloemrijke en herkenbare lijn van geneeskrachtige planten met daartussen op belangrijke plekken knotwilgen, afgezoomd met een cortenstalen strip. De jury vond dit idee ‘het meest onderscheidend en passend bij de identiteit van het park’.

Chris de Waard sprak na de bekendmaking met wethouder Dirkse, winnaar Arlien van der Kleijn, winnaar van de gedeelde tweede plaats Cora Achterberg en met juryvoorzitter Henk Hartzema.

In november lanceerden de gemeente en Universiteit Leiden in samenwerking met het LUMC en de Ondernemersvereniging LBSP de ideeënwedstrijd. De vraag was een idee te bedenken dat de functie van de Hartlijn en het plan om de openbare ruimte te herontwikkelen tot ‘Hollandse Campus’ versterkt. Er kwamen 103 inzendingen binnen. Het idee van Arlien van der Kleijn won. Twee ideeën eindigden op de tweede plek: ‘Bee Science’ van vormgever Caro Agterberg en ‘Via Academica’ van architect Maikel Waterdrinker. Die laatste was wegens verblijf in het buitenland niet aanwezig.

Advertentie

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×