Teveel bamboeborden in Voorschoten volgens ONS: “Geen borden vervangen die nog goed zijn”

6

Het is tegenwoordig bijna hip te noemen: verkeersborden van bamboe. Afgelopen september was de gemeente Voorschoten een van de eersten die oude borden van aluminium verving voor duurzamere borden van bamboe. Maar de gemeente heeft in haar enthousiasme teveel borden vervangen volgens ONS-Voorschoten raadslid Marleen Persoon: “We moeten geen borden gaan vervangen die nog goed zijn, dat vind ik zonde.”

Fietsen toegestaan, maar hoe lang nog met het aanstaande fietsverbod in het vooruitzicht?

Bamboe verkeersborden zijn duurzamer in het productieproces en gaan bovendien langer mee dan de huidige borden. Hoewel de borden duurder zijn in prijs, zijn ze daardoor relatief wel goedkoper. “Dat is heel mooi, maar als het niet nodig is om een bord te vervangen dan vind ik het niet duurzaam”, zegt Persoon. Donderdag stelt ze haar vragen in de commissievergadering Wonen Ruimte Groen.

Fietsverbod
Het gaat volgens Persoon om tussen de twintig en dertig borden die te vroeg vervangen zijn. Daar komt bij dat een aantal van die nieuwe bamboeborden binnenkort niet meer relevant zijn voor de verkeerssituatie vanwege het aanstaande fietsverbod in de Schoolstraat. “Er staan zeker vier borden waarop het nog is toegestaan. Die moeten weer worden weggehaald”, zegt Persoon.


ONS-Voorschoten raadslid Marleen Persoon over onnodig veel bamboe borden in het centrum van Voorschoten tijdens Politiek071

Kostenplaatje
Het raadslid maakt zich vooral zorgen over het kostenplaatje achter de borden. “We kunnen elke euro maar één keer uitgeven, we hebben toch geen geld teveel?” Daarbij kijkt ze ook naar de nieuwe afvalcontainers met chip. Kortgeleden schafte de gemeente deze aan, maar afgelopen donderdag vroegen diverse raadsleden zich af of die wel voldoen aan de nieuwe privacywetgeving. “Zo niet, dan gaat dat ons 1,2 miljoen kosten en als de rente omhoog gaat dan zijn we de Sjaak”, zeg Persoon. “Dit is precies hetzelfde. Dingen worden gekocht terwijl er niet goed over nagedacht is.”

Delen

6 reacties

 1. Ans Schrijver

  Boos, want er waren best veel leden bij de vereniging !!! Alsook veel meer kiezers. Er wordt nu een vergelijk gemaakt met een landelijke partij welk alleen de PVV kan zijn die ook geen achterban heeft ? Maar ja….. Voorschotenaren weten wel beter denk ik.

 2. Ans Schrijver

  Zo uitstekend dat alle leden inderdaad zijn afgehaakt gelijk aan de vele kiezers. Landelijke partijen hebben wel een achterban “klopt” echter eentje niet en dat is de PVV Think again please

  • De PVV heeft wel degelijk een “achterban” en niet zo’n kleintje ook. Maar ik denk dat hier “Leden'” wordt bedoelt. Zegt dat dan ook!!!

  • Kennelijk heb je niet begrepen waar verkeersborden voor zijn. Toch ook een beetje voor MIJN veiligheid op straat. Of zie ik dat verkeerd? Overigens zijn er ook borden met een Paarse Krokodil? Opblaas borden!!

 3. Koos Van Herk op

  De wereld op zijn kop! De verkeersborden die al jaar en dag toegepast worden gaan vaak een mensenleven worden vaak hergebruikt fus zijnj al duurzaam! Duurzaam in die zin dat ze omgesmolten worden na gebruik! Ze vervangen voor dat ze afgeschreven zijn of er een ander verkeersregime gaat gelden, is een milieuprobleem everoorzaken en een desinvestering! Dit laatste zou Groen Links toch niet willen! Vooral de desinvestering past niet in een gemeente met te weinig geld! O ja hoe milieuvriendelijk is het om bamboe toe te passen! Ze hebben mij laatst nog vertelt dat de panda’s op uitsterven staan omdat er niet voldoende bamboe zou zijn! Mooie wereld als je na denkt!

Over de auteur

Lieuwe van Slooten

Je bent nu offline