Van links naar rechts onderhandelaars Meindert Stolk (CDA), Adri Bom-Lemstra (CDA), Jon Hermans-Vloedbeld (formateur), Floor Vermeulen (VVD), Jeannette Baljeu (VVD), Nico de Jager (ChristenUnie/SGP), Willy de Zoete (ChristenUnie/SGP), Anne Koning (PvdA), Leo Bruijn (PvdA), Berend Potjer (GroenLinks) en Anneloes van Hunnik (GroenLinks). (Foto: Provincie Zuid-Holland).

Onderhandelende partijen provinciebestuur dicht bij akkoord

De coalitieonderhandelaars van VVD, ChristenUnie/SGP, GroenLinks, PvdA en CDA in Zuid-Holland zetten grote stappen op weg naar een nieuw akkoord voor de periode 2019-2023. Dat hebben de partijen laten weten. “Er is de afgelopen weken keihard en met succes gewerkt om samen tot een nieuw coalitieakkoord te komen. De partijen zetten nu de puntjes op de i, gaan kort op vakantie en verwachten het akkoord op dinsdag 20 augustus te kunnen presenteren,” aldus formateur Jon Hermans-Vloedbeld.

De partijen hebben afspraken gemaakt over wonen, economie, klimaat, energie, bereikbaarheid, landbouw, natuur, gezondheid en veiligheid. De komende weken worden gebruikt om laatste details uit te werken. De verwachting is dat het nieuwe college van Gedeputeerde Staten begin september kan worden geïnstalleerd.

Advertentie

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×