(Foto: PZH).

College van Gedeputeerde Staten geïnstalleerd

Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is vanmorgen geïnstalleerd tijdens de vergadering van Provinciale Staten. Voor de periode 2019 – 2023 wordt het college gevormd door Floor Vermeulen (VVD), Jeanette Baljeu (VVD), Willy de Zoete (ChristenUnie-SGP), Berend Potjer (GroenLinks), Anne Koning (PvdA) en Adri Bom-Lemstra (CDA).

Chris de Waard sprak de vijf gedeputeerden onlangs bij de presentatie van het coalitieakkoord.

Peter van Waaij (VVD) uit Alphen aan den Rijn, Herbert Zilverentant (VVD) uit Leiderdorp, Robert Klumpes (GroenLinks) uit Rotterdam, Rosalie Bedijn (PvdA) uit Noordwijk en Maurits de Haan (CDA) uit Sliedrecht zullen de plekken in Provinciale Staten innemen die vijf nieuwe Gedeputeerden achterlaten. Rob Weber (Forum voor Democratie) vervangt Rob Roos die lid is geworden van het Europees Parlement.

Debat coalitieakkoord
Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben naast de benoeming van het nieuwe college vandaag ook gedebatteerd over het coalitieakkoord ‘Elke dag beter: Zuid-Holland’ voor de periode 2019-2023. Onder dit motto gaat het college aan de slag met de uitdagingen in de provincie. Commissaris van de Koning Jaap Smit zegt hierover: “Samen zijn we Zuid-Holland. De provincie die alles heeft. Dorpen, steden en een metropool. Landbouw, tuinbouw en de haven. Polders, rivieren en de kust. Universiteiten, start-ups en innovaties. Graag ga ik samen met alle inwoners, bedrijven en instellingen nieuwe uitdagingen aan. Voor de toekomst van Zuid-Holland.”

Oude en nieuwe gezichten
In het college komen de gedeputeerden Floor Vermeulen, Jeannette Baljeu (beiden VVD) en Adri Bom-Lemstra (CDA) terug. Nieuwe gezichten zijn Anne Koning (PvdA), Berend Potjer (GroenLinks) en Willy de Zoete (SGP & ChristenUnie).

Koning: “De komende jaren zet ik mij graag in om de woningbouw in Zuid-Holland te versnellen. Natuurlijk niet alleen, maar samen met onder andere gemeenten, woningcorporaties en bouwers. Maar naast voldoende woningen moet het ook prettig zijn om in Zuid-Holland te wonen. Daar dragen voldoende recreatiemogelijkheden en sporten in de openbare ruimte aan bij. Daar zet ik mij samen met partners graag voor in. Met elkaar maken we Zuid-Holland elke dag beter.”

Potjer: “De wereld wacht niet op ons en wij niet op de wereld. Dus wij willen snel werk maken van energiebesparing, schone energieopwekking en vitale natuur. Van en voor alle Zuid-Hollanders. Daar ga ik met volle overtuiging aan werken met alle collega’s en partners van de provincie. Samen maken wij Zuid-Holland elke dag beter.”

De Zoete: “Zuid-Holland bruist van de initiatieven en innovatieve projecten. Als gedeputeerde van Zuid-Holland ga ik mij inzetten voor een nog betere versie van onze mooie provincie. Dan heb je het ook over doelen stellen en keuzes maken. Dat durf ik, dat doen wij als College: samen werkend met onze partners voor Zuid Holland en al haar inwoners.”

Politiek Regio Provinciale Statenverkiezingen 2019


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×